Salman Rushdie millora després que l'apunyalaren divendres

Segons les últimes actualitzacions, el novel·lista ja no depén del sistema de respiració assistida i ha recuperat la parla

Foto d'arxiu de Salman Rushdie
Foto d'arxiu de Salman Rushdie / Luke MacGregor (Reuters)

L'escriptor Salman Rushdie continua hospitalitzat amb ferides greus, dos dies després ser apunyalat repetidament en un acte públic a l'estat de Nova York. Les últimes informacions indiquen que l'escriptor ja no depén de la respiració assistida i torna a parlar.

En les últimes hores, l'atacant acusat, un jove de 24 anys, es va declarar innocent dels càrrecs d'agressió i intent d'assassinat. Mentrestant, Rushdie sobreviu a l'atac després d'hores de cirurgia i d'haver estat connectat a un ventilador per a poder respirar. Segons el seu representant, el novel·lista podria perdre un ull i tindre altres seqüeles arran dels danys que li han afectat el fetge i els nervis d'un braç.

Salman Rushdie, de 75 anys, estava impartint una conferència sobre la llibertat artística en un centre educatiu de Nova York. L'agressor va pujar a l'escenari i va atacar l'autor britànic d'origen indi, el qual viu sotmés a l'amenaça de mort amb una recompensa pel seu cap des de la publicació de la seua novel·la Els versos satànics el 1988. L'atac ha sigut condemnat per multitud de veus a tot el món, com ara el president dels Estats Units d'Amèrica. "Veritat, coratge, resiliència, l'habilitat de compartir idees sense por. Aquests són els fonaments de qualsevol societat lliure i oberta", va declarar ahir Joe Biden per a defendre el treball de Rushdie.

També et pot interessar

stats