L’escriptor Salman Rushdie sobreviu amb respiració assistida després que l'apunyalaren ahir als Estats Units

"Probablement perdrà un ull i té tallats els nervis d'un braç. També el van apunyalar al fetge, ha informat el seu agent, Andrew Wylie

Imatge d'arxiu de l’escriptor Salman Rushdie
Imatge d'arxiu de l’escriptor Salman Rushdie / Europa Press
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
12 d'agost 2022 - 17:46 Actualitzat: 13 d'agost 2022 - 11:18

L'escriptor Salman Rushdie, atacat en un acte en què participava a Chautauqua, als Estats Units, ha sigut traslladat en helicòpter a un hospital i sobreviu amb respiració assistida, segons ha informat el seu agent, Andrew Wylie, en un missatge al diari The New York Times. Salman "Probablement perdrà un ull i té tallats els nervis d'un braç; també el van apunyalar al fetge que presenta danys" ha dit l'agent, que ha afirmat que "no hi ha bones notícies".

Segons la policia, Rushdie, de 75 anys, va patir "el que semblen ferides de ganivet en el coll". L'agressor, un home, ha sigut detingut immediatament per un agent de policia assignat a la seguretat de Salman.

En fotografies i vídeos publicats en les xarxes socials es pot veure una persona, identificada com Rushdie, en terra mentre l'atenen sobre l'escenari.

Carl LeVan, un escriptor que ha assegurat a través de Twitter haver presenciat l'atac, ha dit que Rushdie ha sigut "apunyalat diverses vegades abans que la seguretat reduïra l'atacant".

Rushdie, de 75 anys, va ser objecte d'una fàtua" (decret religiós) l'Iran, que el condemnava a mort per blasfèmies i que el va obligar a passar anys en la clandestinitat després de publicar el llibre Els versos satànics el 1988.

L'obra, una novel·la on la ficció es combina amb la reflexió filosòfica i el sentit de l'humor, va despertar les ires dels musulmans xiïtes, que la van considerar un insult a l'Alcorà, a Mahoma i a la fe islàmica, i va quedar prohibida a l'Índia, el Pakistan, Egipte, l'Aràbia Saudita i Sud-àfrica.

Des de fa vora vint anys, Rushdie, que durant dècades ha viscut amb protecció de guardaespatles, resideix a la ciutat de Nova York i aquest divendres tenia previst fer una conferència a la Chautauqua Institution, un centre cultural situat a l'oest de l'estat de Nova York.

També et pot interessar

stats