S’inicia la repatriació de les tres víctimes i la ferida greu en l’atemptat a l’Afganistan

Els quatre turistes espanyols van patir un atemptat de l’Estat Islàmic divendres, quan visitaven la ciutat de Bamian

Concentració de silenci convocat diumenge a Terrrassa, on vivia una de les víctimes catalanes
Concentració de silenci convocat diumenge a Terrassa, on vivia una de les víctimes catalanes, en solidaritat amb les famílies / Marta Pérez (EFE)

Els fèretres dels tres turistes espanyols morts i la dona que va resultar ferida greu divendres en un atac terrorista de l’Estat Islàmic a l'Afganistan ja venen cap a Espanya, segons ha confirmat el ministre d'Afers Estrangers. “Tots els espanyols afectats per l'atac terrorista han abandonat ja l'Afganistan”, ha indicat el cap de la diplomàcia espanyola en la xarxa social X.

Albares ha expressat l'agraïment al servei d'emergències consular del Ministeri d'Afers Estrangers, als diplomàtics desplaçats a l'Afganistan per "la imprescindible tasca de protecció", així com a la delegació del Servei Europeu d'Acció Exterior (SEAE) "pel seu suport".

A la bilbaïna que va resultar greument ferida en l'atemptat, i que estava ingressada en un hospital de Kabul, l’han traslladada des de l'Afganistan fins a Espanya quan li ha empitjorat l'estat de salut.

En este cas, serà també l'asseguradora la que s'encarregue de cobrir les despeses de l'avió que la trasllada fins al País Basc, segons van informar els familiars en EITB, la televisió pública basca.

D’altra banda, la repatriació dels tres turistes catalans morts en l’atemptat perpetrat per l'Estat Islàmic a la ciutat de Bamian la duen a terme les asseguradores, atés que "les tres víctimes tenien assegurança de viatge", segons van explicar el dimarts fonts diplomàtiques.

L'ambaixador espanyol a l'Afganistan, Ricardo Losa, desplaçat especialment per a l'ocasió a Kabul, on no resideix per motius de seguretat, i un altre diplomàtic que ha arribat des de l'ambaixada al Pakistan, amb la col·laboració de la delegació de la UE, "s'han estat encarregant d'accelerar la tramitació de tots els permisos necessaris perquè la repatriació dels cossos es duga a terme en el més breu termini possible", han requerit fonts d'Afers Estrangers.

També et pot interessar

stats