S’eleven a tretze les víctimes mortals per les inundacions del nord-est d’Itàlia

La riuada llança a perdre vora 5.000 explotacions agrícoles i els danys en infraestructures s’estimen milionaris

Els bombers tracten de moure una tanca, on ha quedat encastat un cotxe en la regió de Faenza
Els bombers tracten de moure una tanca, on ha quedat encastat un cotxe a Faenza / Claudia Greco (Reuters)

Les inundacions que han provocat les intenses pluges al nord-est d’Itàlia ja deixen tretze víctimes mortals, encara que no es descarta que aquesta xifra cresca perquè continua havent-hi persones desaparegudes. El balanç dels danys materials tampoc no deixa de créixer. Als evidents danys en les carreteres i altres infraestructures de la regió de l’Emília-Romanya, s’afigen els danys en els terrenys agrícoles. Hi ha vora 5.000 explotacions negades, amb els cultius arrasats i animals ofegats.

El balanç de víctimes va créixer aquest dijous de vesprada, després que els equips de rescat localitzaren cinc cadàvers en les proximitats de la ciutat de Ravenna. Totes són, segons els mitjans locals, persones majors que no van poder deixar sa casa abans que l'aigua la inundara.

Els militars desallotgen un veí de Faenza, una de les poblacions que han quedat inundades
Els militars desallotgen un veí de Faenza, una de les poblacions que han quedat inundades / Claudia Greco (Reuters)

Alguns mitjans afigen a aquests tretze morts una altra víctima, la que faria catorze, que es correspondria amb un ciutadà desaparegut a Boncellino en les inundacions.

Recel per al cap de setmana

L'oratge ha millorat en les últimes hores a l'Emília-Romanya, encara que les previsions apunten que pot tornar a ploure el cap de setmana. Les pluges que ha descarregat la borrasca Minerva a mitjan setmana han obligat a evacuar 20.000 persones, que estaven en risc per la crescuda desmesurada del cabal de fins a catorze rius i corrents.

El govern italià, que ha convocat un Consell de Ministres extraordinari dimarts, va anunciar que destinarà vint milions, que sumaran als deu ja aprovats fa un parell de setmanes, quan la regió va patir una altra inundació, per a les primeres emergències, a més de suspendre les obligacions fiscals i les hipoteques durant un temps.

Tot i aquesta dotació per a reparar danys, el president de la regió, Stefano Bonaccini, ha reclamat més ajudes, tenint en compte les dimensions dels danys materials que deixa la riuada. Les inundacions han causat danys "per diversos milers de milions d'euros", manifestava, mentre afegia que en 36 hores va caure la pluja de sis mesos.

També et pot interessar

stats