Els russos bombardegen la regió de Dnipró, al centre d'Ucraïna

Zelenski acusa Rússia de "genocidi" per "assassinats massius" al Donbass

Rússia pren el control de Svetlodarsk i un milicià de l'autoproclamada República Popular de Donetsk custòdia l'entrada a un edifici a la regió de Donetsk, Ucraïna
Rússia pren el control de Svetlodarsk i un milicià de l'autoproclamada República Popular de Donetsk custòdia l'entrada a un edifici / Alessandro Guerra (Efe)

Les forces russes han bombardejat en les últimes hores objectius a la regió de Dnipró, al centre d'Ucraïna, on han causat importants danys, al mateix temps que mantenen la seua ofensiva a l'est del país, especialment a la regió de Donetsk.

A Dnipró, la quarta ciutat més poblada d'Ucraïna, han sigut una nit i un matí complicats, amb "diversos atacs", segons ha anunciat aquest divendres Valentín Reznitxenko, cap de l'administració militar regional de Dnipropetrovsk.

Ha precisat que els equips de rescat estan buscant supervivents entre els enderrocs dels edificis, ja que les bombes han provocat una "greu destrucció" a la ciutat, situada a la vora del riu Dniéper.

A la zona est, els soldats russos han renovat el seu assalt a la ciutat de Sloviansk, a la regió de Donetsk, on continuen disparant contra unitats ucraïneses, llançant atacs amb míssils i reagrupant tropes.

En direcció nord-est, l'exèrcit rus continua enfortint la cobertura de la frontera entre Ucraïna i Rússia a les regions de Briansk i Kursk, desplegant dos grups tàctics de batalló de les forces aerotransportades russes, segons el comunicat castrense.

Així mateix, continua prenent mesures per a mantindre el control sobre la regió de Kherson augmentant el nombre d'atacs contra les unitats ucraïneses, realitzant reconeixements aeris, fortificant posicions i enfortint les seues forces mitjançant la transferència d'unitats de reserva. Als mars Negre i Azov, els vaixells de guerra russos continuen bloquejant la navegació civil.

Durant les últimes 24 hores, els defensors ucraïnesos han repel·lit dotze atacs enemics a les regions de Donetsk i Lugansk, destruint un tanc, cinc peces d'artilleria, cinc vehicles blindats de combat i altres cinc vehicles. Les unitats de defensa aèria ucraïneses han abatut, a més, un helicòpter rus Ca-52, un míssil de creuer i un dron Orlan-10.

Zelenski acusa Rússia de "genocidi"

El president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, ha acusat Rússia de "genocidi" per la deportació de ciutadans i els "assassinats massius de civils" al Donbass.

En el seu habitual discurs nocturn, Zelenski ha dit que l'actual ofensiva russa al Donbass pot deixar la regió deshabitada. "Volen reduir a cendres Popasna, Bakhmut, Liman, Lissitxansk i Severodonetsk. Com Volnovakha, com Mariúpol".

El president ucraïnés ha denunciat que els militars russos, que ocupen el país des del 24 de febrer passat, reuneixen a les ciutats i comunitats més pròximes a la frontera amb Rússia, a Donetsk i Lugansk, "tots els que poden per a ocupar el lloc dels morts i ferits en el contingent d'ocupació".

També et pot interessar

stats