Rússia vola una altra presa a l'est d'Ucraïna per a frenar la contraofensiva

Ucraïna anuncia l'alliberament de Storozhove, la tercera localitat recuperada en menys de 24 hores a Donetsk, després dels llogarets de Blahodatne i Neskuchne

Soldats en un vehicle de combat BMP-1 prop de la ciutat de Bakhmut, regió de Donetsk, Ucraïna
Soldats en un vehicle de combat BMP-1 prop de la ciutat de Bakhmut, regió de Donetsk, Ucraïna / Viacheslav Ratynskyi (Reuters)

Les forces russes han volat de nou una presa, aquesta vegada a la província de Donetsk, a l'est d'Ucraïna, per a dificultar la contraofensiva militar amb la qual l'exèrcit ucraïnés intenta recuperar territoris ocupats, segons ha denunciat un portaveu militar ucraïnés.

"Els ocupants han volat una presa al riu de Mokri Yaly, la qual cosa ha provocat inundacions en totes dues ribes del riu", ha dit el portaveu de l'exèrcit ucraïnés per a la regió de Tavria, Valeri Shershen. De moment, no es coneixen dades sobre les conseqüències ecològiques i humanitàries.

Segons el portaveu, la destrucció de la presa, que està prop de la veïna Zaporíjia, "no afecta les operacions ofensives" d'Ucraïna a la zona.

En Zaporíjia "esperaven un avanç de les Forces Armades d'Ucraïna i per a alentir el nostre avanç van recórrer a aquesta tàctica una altra vegada" i van destruir la infraestructura hidroelèctrica en el riu Mokri Yaly", ha dit Shershen.

Ucraïna anuncia l'alliberament d'una tercera localitat a Donetsk

L'exèrcit ucraïnés ha anunciat aquest dilluns l'alliberament de Storozhove, en el sud-oest de la província de Donetsk i pròxima a la regió veïna de Zaporíjia, en un avanç en el qual han sigut capturats quatre soldats de les forces russes, que han patit una cinquantena de baixes.

Es tracta de la tercera localitat recuperada per les forces armades ucraïneses en menys de 24 hores, després que diumenge es coneguera l'alliberament dels llogarets de Blahodatne i Neskuchne, també a la província de Donetsk.

Storozheve ha sigut recuperada per la 35 brigada d'infants de Marina Mijailo Ostrogradski, que ha publicat un vídeo de la seua entrada al poble. Al seu torn, aquest ha sigut publicat en xarxes socials per diversos portaveus de l'exèrcit ucraïnés.

Ucraïna ha llançat en els últims dies la seua esperada contraofensiva en tres sectors del front, dos a la província oriental de Donetsk i un altre en la veïna Zaporíjia, al sud-est d'Ucraïna.

També et pot interessar

stats