Rússia utilitza deu míssils de creuer en el seu atac contra Lviv, amb quatre morts

Ucraïna continua atacant en tres zones del front i repel·leix les ofensives russes a l'est

Un soldat ucraïnés disparant en la guerra contra Rússia
Un soldat ucraïnés disparant en la guerra contra Rússia / Twitter: @ZelenskyyUa

L'atac rus d'anit contra la ciutat ucraïnesa de Lviv, en l'oest del país, ha consistit en el llançament des de portaavions i submarins situats al mar Negre de deu míssils de creuer Kalibr que han canviat bruscament de direcció per a enganyar les defenses aèries ucraïneses.

"Es van identificar diversos grups de míssils que primer es van dirigir cap al nord, utilitzant la topografia de la zona del canal del Dniéper, i després van canviar abruptament la seua direcció cap a l'oest", ha explicat la força aèria ucraïnesa en un comunicat.

Les defenses aèries ucraïneses "només han pogut destruir set dels deu míssils de creuer llançats per Rússia", afig la nota.

Un dels míssils russos ha impactat en un edifici residencial de diverses plantes de Lviv. En l'atac han mort quatre persones i n'ha ferides 32 de diversa consideració, segons l'últim informe de morts i ferits.

Al final del seu comunicat, la força aèria ucraïnesa escriu: "Necessitem F-16!". Ucraïna demana als seus aliats que envien en el menor temps possible aquests avions de combat de fabricació estatunidenca dissenyats per a llançar tota classe de míssils capaços de destruir els projectils que llança Rússia.

Els caces occidentals donarien a les defenses ucraïneses mobilitat i capacitat de reacció abans de res tipus d'atacs aeris russos.

Ucraïna continua atacant en tres zones del front

D'altra banda, les forces armades ucraïneses continuen atacant en els flancs de Bakhmut (est) i en direcció a les ciutats meridionals ocupades pels russos de Melitópol i Berdiansk. Al mateix temps repel·leixen les ofensives russes a Liman, Avdivka i Màrinka, en el front oriental, segons informar aquest dijous l'Estat Major de l'Exèrcit ucraïnés.

"Al nord i al sud de la Bakhmut continuem exercint pressió sobre l'enemic, hi ha avanços en alguns llocs i estem forçant a l'enemic a abandonar línies prèviament capturades", ha dit el portaveu de l'Estat Major, Andrí Kovalov.

Kovalov ha explicat també que les forces russes "presenten una forta resistència i utilitzen activament les seues reserves" de soldats en les zones més actives del front, on estarien patint grans pèrdues", ha assenyalat el portaveu militar ucraïnés.

Segons la viceministra de Defensa d'Ucraïna, Hanna Maliar, la intensitat de les operacions ucraïneses a l'est del país ha portat els russos a desplegar tropes dedicades a disparar contra els soldats que retrocedeixen, per a evitar que més unitats militars abandonen les posicions prèviament conquistades.

També et pot interessar

stats