Rússia diu que ha frustrat un atac d'Ucraïna amb cinc drons contra Moscou

Zelenski demana més defenses aèries després d'un atac rus amb drons a Sumi que ha matat tres persones

Soldats de l'exèrcit ucraïnés
Soldats de l'exèrcit ucraïnés / Twitter: @ZelenskyyUa

El Ministeri rus de Defensa ha assegurat haver frustrat un "atac terrorista" amb cinc drons llançats per Ucraïna contra Nova Moscou, districte administratiu de la capital russa, i la regió de Moscou. El departament que dirigeix Serguei Xoigú ha assegurat que no hi ha víctimes ni danys materials.

"Aquest matí s'ha frustrat un intent del règim de Kíiv de dur a terme un atac terrorista amb cinc vehicles aeris no tripulats contra objectes a la regió de Moscou i Nova Moscou", ha assenyalat el portaveu castrense, tinent general Ígor Konaixénkov.

Segons ha explicat, quatre drons van ser destruïts en el territori de Nova Moscou pels sistemes de defensa antiaèria. El cinqué vehicle aeri no tripulat ha sigut interceptat i s'ha estavellat al districte d'Odintsovo, de la regió de Moscou.

L'alcalde de Moscou, Serguei Sobianin, ha confirmat l'intent d'atac i ha explicat que, per motius de seguretat, alguns vols van haver de desviar-se temporalment de l'aeroport de Vnúkovo a altres aeròdroms.

La portaveu del Ministeri d'Exteriors, Maria Zakhàrova, ha denunciat que l'atac amb drons s'ha produït en zones on hi ha infraestructures civils, inclòs l'aeroport de Vnúkovo, que també opera vols internacionals.

"La comunitat internacional ha d'adonar-se que els Estats Units, el Regne Unit i França, membres permanents del Consell de Seguretat de l'ONU, financen al règim terrorista", ha assenyalat.

Zelenski demana més defenses aèries

Per la seua banda, el president ucraïnés, Volodímir Zelenski, ha tornat a demanar més defenses aèries per a protegir amb garanties tot el territori ucraïnés, després que un atac rus amb drons danyara edificis residencials i una seu de la intel·ligència ucraïnesa a la ciutat nord-oriental de Sumi.

"Desgraciadament, el nostre Estat no té encara suficients sistemes de defensa aèria de qualitat per a protegir tot el nostre territori i derrocar tots els objectius enemics", ha indicat Zelenski en el seu discurs a la nació d'anit, en referència a l'atac de Sumi, que s'ha cobrat la vida d'almenys tres persones.

Mentre que la Força Aèria ucraïnesa és capaç de derrocar la pràctica totalitat de drons i míssils que Rússia llança contra Kíiv, on Ucraïna ha concentrat els millors sistemes defensius rebuts d'Occident, molts dels projectils que les forces russes disparen contra altres zones no poden interceptar-se.

"L'objectiu és que l'escut aeri ucraïnés siga capaç de protegir tot el nostre territori del terror rus i, en el futur, convertir-se en la base de l'escut aeri europeu", ha dit Zelenski sobre els esforços perquè els socis envien més sistemes de protecció moderns a Ucraïna.

També et pot interessar

stats