Rússia torna a atacar Odessa, Kriví Rih i Khàrkiv amb míssils i drons

Tots els drons han sigut abatuts per l'exèrcit ucraïnés, que també ha interceptat un dels míssils. Uns altres míssils han impactat en dues infraestructures industrials de Kriví Rih

Una dona neta icones religioses prop d'una església danyada després d'un atac amb míssils a Odessa,
Una dona neta icones religioses prop d'una església danyada després d'un atac amb míssils a Odessa, / Igor Tkachenko (Efe)

Les forces russes han tornat a atacar aquesta matinada a Ucraïna amb vint drons kamikaze iranians i quatre míssils de creuer disparats contra les ciutats d'Odessa, al mar Negre, i Kriví Rih, uns 400 quilòmetres al sud-est de Kíiv, i Khàrkiv (nord-est), segons informen les autoritats militars ucraïneses.

Tots els drons han sigut abatuts per l'exèrcit ucraïnés, que també ha interceptat un dels míssils, segons el comunicat d'aquest dijous de la Força Aèria d'Ucraïna.

Un dels míssils ha impactat en dues infraestructures industrials de Kriví Rih, causant greus destrosses i ferint una persona.

Rússia ja va atacar Kriví Rih el dimarts de matinada, quan diversos míssils van impactar en diversos edificis industrials i residencials matant dotze persones.

Tretze dels drons interceptats han sigut abatuts sobre la ciutat d'Odessa, on dimecres van morir tres persones en un atac rus amb míssils que va destruir més de vint edificis.

També hi ha hagut intercepcions de drons iranians, coneguts com Shahed, a Kriví Rih, on les defenses aèries ucraïneses han destruït un míssil, i a Khàrkiv.

Rússia ha llançat des del començament de la guerra contra ciutats i infraestructures ucraïneses més d'un miler de drons Shahed de fabricació iraniana.

Rússia incrementa l'ús d'artilleria i aviació a Bakhmut

Les forces russes que continuen controlant la pràctica totalitat de la ciutat de Bakhmut, a l'est d'Ucraïna, han canviat de tàctica des que els mercenaris del grup Wagner van cedir les seues posicions a unitats de l'exèrcit regular rus.

El canvi de guàrdia, explica el portaveu de la Guàrdia Nacional ucraïnesa, Ruslan Muzitxuk, ha portat amb si una disminució dels combats cos a cos i la intensificació de l'ús de l'artilleria i l'aviació contra les forces ucraïneses.

Kovalev ha explicat que els combats continuen al poble de Makarivka, recuperat fa poc per Ucraïna i situat al sud-oest de la província de Donetsk, prop de la frontera administrativa de Zaporíjia, i a la zona de Novodanilivka i Novopokrovka.

El portaveu també ha informat d'"operacions ofensives reeixides" al nord de Bakhmut que permeten avançar a l'exèrcit ucraïnés cap al nord-est d'aquesta ciutat situada a la província oriental de Donetsk.

Ucraïna centra de moment la seua contraofensiva en tres sectors del front: Donetsk, la part de Donetsk que toca a Zaporíjia i la mateixa Zaporíjia, situada més al sud.

Kíiv diu haver recuperat set pobles i uns cent quilòmetres quadrats de territori en els primers dies de contraofensiva.

També et pot interessar

stats