El massiu bombardeig rus a Kriví Rih, ciutat natal de Zelenski, deixa almenys onze morts

"Els assassins russos continuen la seua guerra contra edificis residencials, ciutats i ciutadans", ha dit el president d'Ucraïna en Twitter, i ha afegit que "mai hi haurà perdó per als terroristes"

Edifici residencial greument danyat per un atac amb míssils russos en Kryvyi Rih, Ucraïna
Edifici residencial greument danyat per un atac amb míssils russos en Kryvyi Rih, Ucraïna / Dnipropetrovsk Regional Military Administration (Reuters)

Un massiu bombardeig rus amb míssils ha deixat almenys onze morts a Kriví Rih, a la regió ucraïnesa de Dnipropetrovsk i ciutat natal del president Volodímir Zelenski, que ha qualificat l'atac de "terrorista".

L'administració militar local ha confirmat el nombre de víctimes mortals, mentre prossegueixen les labors de rescat en zones residencials, segons el portal Ukrinform.

"Els assassins russos continuen la seua guerra contra edificis residencials, ciutats i ciutadans", ha dit Zelenski, a través del seu compte de Twitter, que ha afegit que "mai hi haurà perdó per als terroristes".

El cap de l'administració militar de la regió, Serhii Lisak, havia informat prèviament a través del seu canal de Telegram que els russos havien "perpetrat un altre acte terrorista contra zones residencials. Durant tota la nit. Cruel. Hi ha morts i ferits". Lisak ha insistit a la població que no ignorara les sirenes aèries perquè la situació és "encara molt perillosa".

Segons Ukrinform, un míssil rus d'alta precisió va impactar contra un bloc d'apartaments i un nombre indeterminat de residents segueixen entre els enderrocs.

Kriví Rih, de 635.000 habitants i situada a uns 440 quilòmetres al sud de Kíiv, és la ciutat natal de Zelenski.

França, Alemanya i Polònia "ajudaran Ucraïna tot el temps que siga necessari"

França, Alemanya i Polònia "ajudaran Ucraïna tot el temps que siga necessari", han assegurat aquest dilluns els seus líders durant una reunió a París.

Emmanuel Macron, Olaf Scholz i Andrzej Duda, que s'han reunit a l'Elisi dins del grup conegut com a Triangle de Weimar, han assenyalat també la importància d'oferir a Ucraïna una perspectiva d'estabilitat i seguretat una vegada que acabe el conflicte.

"La guerra d'agressió lliurada per Rússia ja és un fracàs estratègic i geopolític per a l'agressor", ha afirmat el president francés.

També et pot interessar

stats