Rússia redobla l’ofensiva a l’est d’Ucraïna en el tercer mes de guerra

Les tropes del Kremlin intenten rodejar Severodonetsk per a aconseguir el control total de Lugansk

Rússia redobla l’ofensiva a l’est d’Ucraïna en el tercer mes de guerra / À Punt NTC

Aquest dimarts es compleixen tres mesos de guerra a Ucraïna. Durant aquest temps, Rússia ha redoblat l'ofensiva a l'est del país i el més destacable està passant a Severodonetsk. Les tropes del Kremlin estan intentant rodejar la ciutat per a aconseguir el control total de la província de Lugansk, una de les dues províncies que, juntament amb Donetsk, formen la regió del Donbass. 

El president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, ha denunciat que Rússia està causant una massacre a l'est del país i ha advertit que s'acosten setmanes difícils. Tanmateix, ha afirmat que no tenen "una altra alternativa que lluitar".

A la primera línia de front al Donbass, a un costat i l'altre de la carretera, es veuen explosions cada vegada més pròximes. Mentrestant, a ciutats com Khàrkiv centenars de persones continuen buscant refugi a les estacions de metro. 

"Estic ací des del 3 de març amb el meu fill", diu Natalia, que ara ha d'abandonar el vagó on passava les nits perquè el metro tornar a entrar en funcionament. Un moviment amb què les autoritats intenten recuperar una certa normalitat a les ciutats.

També et pot interessar

stats