Rússia llança set bombes aèries contra Kherson i mata un civil

Les forces ucraïneses repel·leixen els contraatacs russos al costat dels pobles de Klisxíivka i Andríivka, tots dos situats al sud de la ciutat ocupada de Bakhmut i acabats d'alliberar per les tropes de Kíiv

El comandant de les Forces Armades d'Ucraïna, Serhiy Nayev, dispara una arma durant un exercici militar, enmig de l'atac de Rússia
El comandant de les Forces Armades d'Ucraïna, Serhí Naiev, dispara una arma durant un exercici militar, enmig de l'atac de Rússia / Gleb Garanich (Reuters)

Després que el president, Volodímir Zelenski, advertira durant el dia dels intensos atacs que estan "aterrint" la població de la part sota control d'Ucraïna en Kherson, les forces russes han atacat aquesta nit el marge occidental del riu Dniéper amb set bombes aèries i han matat a un home de 41 anys.

Rússia continua ocupant la riba oriental del riu Dniéper, que parteix en dos la província meridional de Kherson.

En el seu discurs, el president Zelenski ha fet esment a "la duresa" dels bombardejos russos contra la regió de Kherson i en particular contra el districte de Berislav i contra la capital.

Zelenski ha explicat que Rússia ha atacat la zona amb "artilleria" i "aerobombes guiades" i ha destrossat "cases, granges, botigues corrents i infraestructura". "El conegut terror dels ocupants", ha remarcat.

Segons l'administració militar de Kherson, Rússia va atacar durant el dimecres en un total de 109 ocasions la part controlada per Ucraïna a la regió.

Atac massiu contra Odessa amb 44 drons

Rússia ha tornat a atacar anit territori ucraïnés amb una pluja massiva de projectils en la qual s'ha utilitzat 44 drons kamikaze Shahed disparats des del sud-est d'Ucraïna. Les defenses antiaèries ucraïneses han aconseguit abatre 34 d'aquests aparells.

Els drons han sigut llançats des de territori de la península de Crimea, ocupada per Rússia, i des del districte de Krasnodar Krai, en la mateixa Federació Russa i situat a la vora del mar d'Azov.

Una part dels drons haurien tornat a colpejar la regió ucraïnesa d'Odessa i, en concret, el districte d'Izmaïl, on es troben els ports ucraïnesos del Danubi.

Ucraïna repel·leix els contraatacs russos al sud de Bakhmut

D'altra banda, les forces ucraïneses continuen repel·lint els contraatacs russos al costat dels pobles de Klisxíivka i Andríivka, tots dos situats al sud de la ciutat ocupada de Bakhmut i acabats d'alliberar per les tropes de Kíiv.

Més al nord, en els fronts de Kúpiansk i Liman, on Moscou concentra a més de 100.000 homes segons algunes fonts ucraïneses, les forces russes no van dur a terme operacions ofensives durant la jornada de dimecres.

Tampoc s'han registrat canvis significatius en el front sud, a la regió de Zaporíjia, on els russos van fracassar en els seus intents de recuperar posicions perdudes al costat del llogaret alliberat de Robótine, des d'on Ucraïna tracta d'avançar cap a la ciutat ocupada de Melitópol per a acostar-se a la mar d'Azov.

També et pot interessar

stats