Rússia fa fracasar un atac amb drons a la península de Crimea i al port de Novorossisk

Els Estats Units i Ucraïna comencen negociacions per a augmentar la cooperació militar

Dos soldats ucraïnesos fan guàrdia en una posició defensiva de la zona del front de Kupiansk, en el nord-est d'Ucraïna.
Dos soldats ucraïnesos fan guàrdia en una posició defensiva de la zona del front de Kípiansk, al nord-est d'Ucraïna. / Marcel Gascón (Efe)

Les forces russes han rebutjat amb els sistemes de defensa, aquest divendres, un atac amb drons a la península de Crimea i al port de Novorossisk, també al mar Negre. Aquest intent d'atac no ha causat víctimes ni danys, segons informa el Ministeri de Defensa de Rússia.

"Anit, es va frustrar un intent del règim de Kíiv de perpetrar un atac terrorista amb drons d'ala fixa contra instal·lacions en el territori de la península de Crimea", assenyala el ministeri rus.

Segons el comunicat, la defensa antiaèria ha derrocat deu drons, mentre que tres més han sigut inhibits amb mitjans de guerra electrònica i s'han estavellat sense aconseguir els seus objectius.

Quasi simultàniament, dues llanxes no tripulades han intentat atacar la base naval del port de Novorossisk, la segona en importància de la flota russa del mar Negre després de la de Sebastòpol (Crimea).

Segons el Ministeri de Defensa rus, els drons aquàtics han sigut detectats visualment i destruïts per vaixells que custodiaven la rada exterior de la base, situada a la regió de Krasnodar, a l'est de Crimea.

Els EUA i Ucraïna avancen cap a nous acords

D'altra banda, els Estats Units i Ucraïna han començat un procés de negociacions per a arribar a nous acords bilaterals de seguretat, segons assegura en un comunicat el Departament d'Estat estatunidenc.

Les negociacions, que tenen com a objectiu assegurar que el país "tinga una força sostenible capaç de defensar Ucraïna ara i de dissuadir a Rússia en el futur", segueixen el pacte aconseguit el mes passat entre Kíiv i els països del G7 per a augmentar la cooperació militar a través de compromisos bilaterals.

El Departament d'Estat estatunidenc ha dit que els seus acords de seguretat amb Ucraïna permetran al país "impulsar les reformes que donaran suport al bon govern necessari per a avançar en l'aspiració d'entrar a l'OTAN".

També et pot interessar

stats