Rússia torna a atacar Odessa amb set míssils a plena llum del dia

Aquesta nova ofensiva russa arriba només unes hores després d'haver atacat la regió ucraïnesa per quarta nit consecutiva

Quart atac rus Odessa
Enderrocs provocats pel tercer bombardeig rus a Odessa, la matinada del 20 de juliol / Pavlo Petrov (Servei Estatal d'Emergències d'Ucraïna)

Rússia ha llançat aquest divendres la cinquena ronda d'atacs amb míssils contra Odessa, la segona en menys de 24 hores, provocant danys en infraestructures en un districte d'aquesta regió costanera del sud d'Ucraïna.

Segons la portaveu del comandament sud de l'exèrcit ucraïnés, Natalia Gumeniuk, aquest atac, dut a terme a plena llum del dia, va aconseguir danyar el seu objectiu. "Estem aclarint la magnitud dels danys, no hi ha informació sobre víctimes", ha dit la portaveu militar.

L'exèrcit rus ha atacat cada nit des del dimarts amb míssils i drons instal·lacions portuàries dedicades a l'exportació de cereals i altres infraestructures de la indústria agrícola ucraïnesa. En la seua ofensiva, Rússia ha emprat més de setanta míssils i quasi un centenar de drons kamikaze.

Dos atacs en menys de 24 hores

Aquest nou atac rus sobre la regió s'ha produït només unes hores després del perpetrat de matinada amb míssils de creuer Kalibr, que ha deixat inservibles cent tones de pésols i vint d'ordi, a més de ferir dues persones, segons ha informat el representant de l'Administració Militar de la regió d'Odessa, Oleg Kiper.

Moscou ha anunciat aquest dilluns que es retirava de l'acord firmat amb l'ONU i amb Turquia fa un any pel qual es comprometia a obrir un corredor per a l'exportació de gra ucraïnés pel mar Negre. A partir d'aquest moment, les forces russes han atacat diàriament les infraestructures ucraïneses dedicades a l'emmagatzematge o l'exportació de gra.

Cal recordar que Ucraïna és un dels principals exportadors del món de cereal. La seguretat alimentària de nombrosos països d'Àfrica i Àsia depén en gran mesura del gra ucraïnés, així com l'estabilitat dels preus del mercat global.

També et pot interessar

stats