Rússia denuncia un atac contra dos edificis no residencials a Moscou

Aquest atac ucraïnés amb drons, que han abatut, no ha causat ni víctimes ni danys greus

Estat d'un dels edificis atacats amb drons a Moscou aquesta matinada
Estat d'un dels edificis atacats amb drons a Moscou aquesta matinada / Reuters

La capital russa ha registrat la matinada de dilluns un atac amb drons contra dos edificis no residencials, segons ha informat l'alcalde de la ciutat, Serguei Sobianin.

"Al voltant de les 04:00, es van registrar atacs amb drons en dos edificis no residencials. No va haver-hi danys greus ni víctimes", ha assenyalat en el seu canal de Telegram.

Prèviament el Ministeri rus de Defensa havia assegurat haver frustrat "un intent del règim de Kíiv de perpetrar un atac terrorista amb dos aparells aeris no tripulats contra instal·lacions al territori de Moscou".

"Els dos drons ucraïnesos van ser inhibits per mitjans de la guerra electrònica i es van estavellar", han explicat des de Defensa. A més, el departament que dirigeix Serguei Xoigú ha assegurat que, l'"atac terrorista reprimit" no ha causat cap víctima.

L'últim intent d'atac contra Moscou es va produir el 4 de juliol passat, quan Defensa va assegurar haver frustrat un atemptat terrorista amb cinc drons llançats per Ucraïna contra Nova Moscou, el districte administratiu de la capital russa, i la regió de Moscou.

Prèviament, el Kremlin va informar el 21 de juny de l'abatiment de tres drons que intentaven atacar instal·lacions a la mateixa regió.

Dos dels atacs més sonats contra la capital russa que sí que van prosperar es van produir al maig. Va ser contra alguns edificis d'habitatges que va causar "danys menors" i contra la cúpula del Palau del Senat, que forma part del complex del Kremlin a la plaça Roja.

També et pot interessar

stats