Rússia ataca el sector elèctric de Kriví Rih i deixa sense llum milers de persones

L'atac ha deixat en un primer moment sense llum unes 100.000 persones, empreses i institucions públiques. Després, el subministrament ha pogut ser restablit per a 60.000 dels abonats

Entre els afectats pel tall d'electricitat provocat per l'atac rus hi ha 113 miners que van quedar bloquejats sota terra i que finalment han pogut eixir ja a la superfície, segons Vilkul.
Entre els afectats pel tall d'electricitat provocat per l'atac rus hi ha 113 miners que van quedar bloquejats sota terra i que finalment han pogut eixir / pravda.com

Rússia ha atacat aquesta nit amb drons la ciutat ucraïnesa de Kriví Rih i els voltants, on ha danyat una subestació elèctrica i ha deixat sense electricitat a desenes de milers de persones.

Segons Oleksandr Vilkul, del Consell de Defensa de Kriví Rih, l'atac ha deixat en un primer moment sense llum unes 100.000 persones, empreses i institucions públiques de diferents districtes de la ciutat. Després, el subministrament ha pogut ser restablit per a almenys 60.000 d'eixos abonats, ha afegit Vilkul.

Més de cent miners atrapats

Entre els afectats pel tall d'electricitat provocat per l'atac rus es compten els 113 miners que van quedar bloquejats sota terra sense poder eixir en quedar sense corrent elèctric la mina en la qual treballen. Tots els miners han pogut eixir ja a la superfície, segons Vilkul.

Situada a uns 400 quilòmetres al sud-est de Kíiv, la ciutat industrial de Kriví Rih és atacada sovint amb drons i míssils russos.

Rússia ha llançat aquesta passada nit contra territori ucraïnés un total de 24 drons kamikaze Shahed, dels quals 11 van ser abatuts per les defenses aèries ucraïneses en regions del nord-est, el centre i el sud d'Ucraïna, segons ha informat la Força Aèria ucraïnesa.

També et pot interessar

stats