Rússia ataca la regió d'Odessa amb dotze drons kamikaze iranians

Les forces d'ocupació russes que controlen la part oriental de la província de Kherson, al sud d'Ucraïna, sembren de mines explosives els territoris en previsió d'una contraofensiva ucraïnesa

Un militar ucraïnés acaricia a un gat en una posició en primera línia a la regió de Donetsk
Un militar ucraïnés acaricia un gat en una posició en primera línia a la regió de Donetsk / Anna Kudriavtseva (Reuters)

L'exèrcit rus ha atacat aquesta passada nit la regió del port ucraïnés d'Odessa, situat a la costa de la Mar Negra, en el sud del país, amb dotze drons kamikaze Shahed de fabricació iraniana. Les defenses aèries ucraïneses han aconseguit abatre'n deu, segons informa la Força Aèria d'Ucraïna.

L'Administració Militar de la regió d'Odessa havia informat prèviament que un dels aparells no tripulats havia impactat en una infraestructura pública, sense donar més detalls.

El Comandament Sud de les forces armades ucraïneses ha publicat diverses fotografies d'edificis destruïts i en flames a conseqüència del llançament de drons contra la regió d'Odessa.

Les autoritats ucraïneses també han informat que les defenses aèries de l'exèrcit ucraïnés han abatut sis drons iranians llançats per Rússia contra la província de Zaporíjia, al sud-est d'Ucraïna.

Els russos milloren les seues posicions a Avdíivka

D'altra banda, el líder de Donetsk imposat per Rússia, Denís Puixilin, ha afirmat aquest dimecres que les forces russes han millorat les seues posicions al front d'Avdíivka, que aquest dimarts va visitar el president ucraïnés, Volodímir Zelenski.

Zelenski va visitar les tropes ucraïneses que continuen combatent als russos a Avdíivka, a l'est d'Ucraïna, i que és escenari, al costat de Bakhmut, dels combats més durs de tot el front. El president ucraïnés va condecorar els militars i va guardar un minut de silenci pels soldats ucraïnesos caiguts en la contesa.

Forces russes sembren de mines Kherson

Les forces d'ocupació russes que controlen la part oriental de la província de Kherson, al sud d'Ucraïna, continuen sembrant de mines explosives els territoris que controlen en la zona en previsió de l'anunciada contraofensiva ucraïnesa, segons informar l'Estat Major de Kíiv.

Els russos també estan col·locant mines en els rius Konka i Dnipró, segons la nota oficial. El riu Dnipró parteix per la meitat la província ucraïnesa de Kherson. Al marge oriental estan els territoris ocupats per Rússia, que es va retirar del marge occidental el novembre passat davant la pressió ucraïnesa.

El comunicat militar ucraïnés d'aquest dimecres parla també d'intensos combats a Bakhmut, Mariinka, Avdíivka i Liman, les quatre zones més calentes de tot el front situades a l'est d'Ucraïna.

També et pot interessar

stats