Rússia ataca infraestructures crítiques ucraïneses amb 40 míssils i 40 drons

Més de 200.000 abonats al sistema elèctric de la regió de Khàrkiv s'han quedat sense llum a conseqüència de l'atac

Famílies ucraïneses es refugien dins d'una estació de metro durant un atac amb míssils russos a Kíiv
Famílies ucraïneses es refugien dins d'una estació de metro durant un atac amb míssils russos a Kíiv / Alina Smutko (Reuters)

Rússia ha llançat aquesta matinada contra diferents parts d'Ucraïna més de 40 míssils i prop de 40 drons, en una nova onada d'atacs que ha tingut com a principal objectiu infraestructures crítiques ucraïneses, segons ha denunciat el president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski.

“Una part dels míssils i dels drons Shahed es van abatre. Per desgràcia, només una part”, ha dit en xarxes socials Zelenski, que ha destacat la “vilesa” dels atacs perpetrats per Rússia en aquesta onada contra la regió de Khàrkiv i la capital homònima.

Segons el cap adjunt de l'oficina presidencial ucraïnesa, Oleksí Kuleba, més de 200.000 abonats al sistema elèctric s'han quedat sense llum en aquesta regió a conseqüència de l'atac.

Situada en el nord-est d'Ucraïna, Khàrkiv ha sigut bombardejada sense pausa per Rússia en les últimes setmanes, la qual cosa ha provocat greus problemes amb el subministrament d'electricitat a la regió.

Segons ha explicat Zelenski, Rússia també ha atacat aquesta matinada infraestructures de les regions de Kíiv (nord), Zaporíjia (sud-est), Odessa (sud) i Lviv (oest).

Rússia va començar a la fi de març la pitjor campanya d'atacs contra el sistema elèctric des que a la fi del 2022 deixara sense llum i calefacció durant setmanes milions d'ucraïnesos amb colps al sistema energètic.

Els atacs russos que van començar el mes passat han danyat bona part de les infraestructures de generació i distribució ucraïneses i han destruït diverses centrals de diferents tipus.

En el seu missatge, Zelenski ha tornat a demanar als aliats que reaccionen amb urgència per a cobrir les “necessitats crítiques” d'Ucraïna en matèria de defensa aèria.

També et pot interessar

stats