Rússia ataca diverses regions d'Ucraïna amb 26 míssils

El secretari general de l'OTAN afirma que el retard del Congrés dels Estats Units a l'hora d'aprovar un nou paquet milionari d'ajuda a Ucraïna ja està tenint conseqüències en el conflicte

Església greument danyada durant un atac rus contra Ucraïna en el llogaret de Bohorodychne, regió de Donetsk, Ucraïna,
Església greument danyada durant un atac rus contra Ucraïna en el llogaret de Bohorodychne, regió de Donetsk, Ucraïna, / Vladyslav Musiienko (Reuters)

L'exèrcit rus ha atacat aquesta nit diverses regions d'Ucraïna amb un total de 26 míssils, la meitat dels quals han sigut abatuts per les defenses aèries ucraïneses, segons informa en el seu part d'aquest dijous la Força Aèria d'Ucraïna.

Entre altres tipus de projectils, Rússia ha utilitzat en l'atac 14 míssils de creuer i 6 míssils balístics Iskander-M, disparats des de l'aire i des de la mar.

Un dels objectius dels míssils ha sigut la ciutat de Lviv, a Ucraïna occidental, on un projectil ha impactat en una subestació elèctrica. Tres persones han resultat ferides, segons les autoritats locals.

Uns altres míssils anaven dirigits contra la capital ucraïnesa, Kíiv, on les defenses aèries han destruït tots els projectils que han arribat a la regió. Els fragments d'alguns míssils interceptats han provocat danys materials en zones residencials de la regió.

També han caigut míssils a les regions de Poltava (centre), Ivano-Frankivsk (oest) i Zaporíjia (sud-est), on ha danyat una infraestructura de la ciutat. Mitjans ucraïnesos també han informat d'explosions a la ciutat de Dnipró (centre).

Stoltenberg: "El retard dels EUA per a aprovar l'ajuda a Kíiv ja té conseqüències

D'altra banda, el secretari general de l'OTAN, Jens Stoltenberg, ha afirmat aquest dijous que el retard del Congrés estatunidenc a l'hora d'aprovar un nou paquet milionari d'ajuda a Ucraïna ja està tenint conseqüències en el desenvolupament del conflicte.

"Ja veiem l'impacte del fet que els Estats Units no ha sigut capaç de prendre una decisió, però espere que el Congrés i la Cambra de Representants acorden un suport continu a Ucraïna", ha declarat el polític noruec a la seua arribada a la reunió de ministres de Defensa de l'Aliança, que se celebra a Brussel·les.

El Senat estatunidenc ja ha aprovat, amb els vots dels demòcrates i alguns republicans, un projecte de llei de 95.000 milions de dòlars, que entre altres prioritats, inclou 60.000 milions per a Ucraïna i 14.000 per a Israel.

No obstant això, la Cambra de Representants encara ha de donar el seu vistiplau a la iniciativa.

També et pot interessar

stats