Rússia adverteix que el lliurament d'armes amb urani empobrit a Ucraïna portarà a una catàstrofe

Segons el president de la Duma, el següent pas podria ser l'ús per part de Kíiv de d'"armament nuclear tàctic" i "aquesta decisió implicarà una catàstrofe global"

Volodymyr Alipov, de 58 anys, entre les restes de la seua casa al poble de Tsyrkuny, regió de Khàrkiv, Ucraïna
Volodímir Alipov, de 58 anys, entre les restes de la sa casa al poble de Tsirkuni, regió de Khàrkiv, Ucraïna / Sofiia Gatilova (Reuters)

L'eventual enviament de projectils amb urani empobrit a Ucraïna per part de Londres portarà a una "catàstrofe global", segons ha alertat el president de la Duma o cambra baixa del parlament rus, Viatxeslav Volodin.

"Aquesta decisió implicarà una catàstrofe global, que en primer lloc, afectarà els països europeus", ha escrit Volodin en Telegram. Segons Volodin, el pas següent podria ser l'ús per part de Kíiv d'"una bomba bruta" o d'"armament nuclear tàctic".

"Si això passa, no hi haurà marxa enrere. Washington i els seus satèl·lits (Londres, Brussel·les, Varsòvia etc.) fan els possibles perquè 'la guerra fins a l'últim ucraïnés' es convertisca en una guerra fins a l'últim europeu", ha afegit.

El president rus, Vladímir Putin, ha advertit també que Rússia reaccionarà en cas d'un l'eventual enviament a Ucraïna de projectils amb urani empobrit, després que la subsecretària de Defensa del Regne Unit, Annabell Goldie, va admetre aquesta possibilitat.

"Voldria destacar sobre aquest tema, que si això passa, Rússia es veurà obligada a reaccionar, amb vista al fet que Occident haurà començat a utilitzar armes amb components nuclears", ha alertat Putin.

L'armada russa repel·leix un atac de drons contra Sebastòpol, a Crimea

D'altra banda, l'armada russa ha repel·lit aquesta matinada un atac de drons contra Sebastòpol, en la península ucraïnesa de Crimea, annexionada per Rússia en 2014 i la principal base de la flota russa de la mar Negra, segons ha assegurat el governador, Mikhaïl Razvojaev.

En total, tres drons han sigut destruïts, ha indicat, al mateix temps que ha afirmat que els aparells no tripulats "van intentar penetrar a la badia", però que els mariners russos els van disparar.

El suposat atac ucraïnés amb drons de superfície es produeix només un dia després que les autoritats imposades per Rússia a Crimea en van denunciar un altre amb drons contra la ciutat de Djankoi, al nord de la península, considerat un nus ferroviari des del qual Rússia subministra armes a les províncies de Kherson i Zaporíjia.

En la campanya militar que Putin va ordenar iniciar el 24 de febrer del 2022, Rússia ha aconseguit crear un corredor terrestre entre el Donbass, a l'est d'Ucraïna, i Crimea, al sud, que necessita per a la supervivència els recursos hidrològics, energètics i agrícoles del sud d'Ucraïna.

Amb l'annexió il·legal del setembre passat de les regions ucraïneses de Lugansk, Donetsk, Zaporíjia i Kherson, Rússia va convertir l'Azov en una mar interior, cosa que, en principi, garanteix la seguretat de Crimea, que ha creat, a més, una línia de fortificacions.

També et pot interessar

stats