Rússia abat drons en sis regions per atacs "massius" ucraïnesos

Es tracta del major atac amb drons efectuat fins ara contra objectius en territori rus

Un xiquet i altres familiars demanen a Kíiv el retorn dels presoners de guerra ucraïnesos de la captivitat russa
Un xiquet i altres familiars demanen a Kíiv el retorn dels presoners de guerra ucraïnesos de la captivitat russa / Sergey Dolzhenko (Reuters)

Rússia ha abatut aquesta matinada drons ucraïnesos en sis regions, inclosa la de Moscou, en el que l'alcalde de la capital, Serguei Sobianin, ha qualificat d'un "intent d'atac massiu" contra el país.

El Ministeri de Defensa rus ha informat que durant tota la nit les defenses antiaèries "han frustrat intents del règim de Kíiv de dur a terme un atac terrorista amb vehicles no tripulats contra objectes del territori de la Federació Russa".

La institució que dirigeix el ministre Serguei Shoigú ha assegurat que els sistemes antiaeris han destruït tres drons sobre la regió fronterera de Briansk i un altre sobre la veïna província d'Oriol, un cinqué a la província de Kaluga, dues més en la de Riazan i un huité a la regió de Moscou.

Prèviament, el governador de Pskov, al nord-oest de Rússia, Mikhail Vedernikov, va informar que les defenses antiaèries havien repel·lit un atac similar contra l'aeròdrom de la regió, on es van incendiar avions militars de transport.

En paral·lel Defensa ha assegurat que un avió de la Flota del Mar Negre de Rússia ha destruït quatre llanxes militars d'alta velocitat amb grups de desembarcament de les forces d'operacions especials ucraïneses amb un total 50 persones.

El governador de Sebastòpol, en l'annexionada península ucraïnesa de Crimea i principal base de la Flota del Mar Negre, Mikhail Razvozháev, ha afirmat per la seua part que s'ha repel·lit un atac amb un nombre no especificat de drons.

Els EUA anuncien un altre paquet d'armament per a Ucraïna de 250 milions de dòlars

D'altra banda, el govern dels Estats Units ha anunciat l'enviament d'un nou paquet d'ajuda militar per a Ucraïna valorat en 250 milions de dòlars, que inclou gran quantitat de municions per a fer front a la invasió russa.

"Aquest paquet ajudarà les forces ucraïneses en el camp de batalla i donarà suport a les seues defenses aèries mentre Rússia continua llançant atacs brutals contra el poble d'Ucraïna", ha dit la portaveu de la Casa Blanca, Karine Jean-Pierre.

Segons ha detallat, inclou míssils AIM-9M per a defensa aèria, sistemes de detecció de mines i els famosos míssils Javelin, que es van convertir en un símbol de la resistència ucraïnesa al principi de la guerra per acabar amb molts dels carros blindats que Rússia va usar en començar l'ofensiva.

A més, els Estats Units enviaran a Ucraïna gran quantitat de municions per a diversos tipus d'armes, per exemple per al sistema de coets Himars, d'artilleria de 155 i 105 mil·límetres i tres milions de cartutxos per a armes xicotetes.

Des de l'inici de la guerra a Ucraïna, els Estats Units han destinat uns de 63.000 milions de dòlars a Ucraïna, incloent més de 43.000 en assistència militar.

També et pot interessar

stats