Zelenski anuncia més drons, míssils, blindats i projectils "fets a Ucraïna”

Rússia assegura que ha frustrat un atac ucraïnés amb drons contra Bélgorod i Tula

Un soldat ucraïnés camuflat
Un soldat ucraïnés camuflat / Twitter: @ZelenskyyUa

La indústria militar ucraïnesa està redoblant la producció de drons, míssils, blindats i projectils per a artilleria per a fer front a la guerra de resistència contra la invasió russa, segons ha anunciat el president del país, Volodímir Zelenski, en el seu discurs a la nació d'anit.

Zelenski ha fet aquest anunci després de reunir-se amb els responsables de l'empresa pública dedicada a la producció d'armament, Ukroboronprom, i amb els caps de les seues diferents unitats de producció.

“Artilleria feta a Ucraïna, projectils fets a Ucraïna, drons, míssils, vehicles blindats”, ha dit Zelenski sobre les armes i equipaments militars prioritzats per la indústria nacional. “Estem maximitzant la capacitat de producció. Ucraïna pot fer-ho. Hi ha finançament per a això”, ha agregat el cap de l'Estat ucraïnés.

Zelenski va anunciar aquest cap de setmana que Ucraïna organitzarà a l'octubre un fòrum internacional d'empreses del sector de defensa per a explorar possibles aliances que porten a augmentar la producció d'armament i equipament militar.

Drons aeris i marítims desenvolupats per Ucraïna han demostrat la seua efectivitat en les últimes setmanes en impactar a Moscou i diferents objectius estratègics dins de Rússia, on els aliats occidentals de Kíiv no permeten atacar amb l'armament que envien per por de provocar una escalada amb Moscou.

Ucraïna també ha desenvolupat amb èxit míssils com el que va destruir un sistema de míssils antiaeri S-400 rus en la península ocupada de Crimea aquest 23 d'agost.

Ucraïna reconeix baixes, però descarta una altra mobilització

D'altra banda, el ministre de Defensa d'Ucraïna, Oleksí Réznikov, ha reconegut que Ucraïna està patint baixes en la seua contraofensiva per a recuperar territoris ocupats per la Federació Russa al país.

Però assegura que la situació està lluny de ser “crítica” i que l'exèrcit no necessita ara com ara una nova onada de mobilització. Segons ha explicat Réznikov, les Forces Armades continuen comptant amb recursos humans suficients, i ha assegurat que les baixes ucraïneses són molt menors que les russes.

Rússia frustra un atac ucraïnés amb drons contra Bélgorod i Tula

En l'altre costat de la guerra, Rússia ha assegurat aquest dimarts haver frustrat sengles atacs ucraïnesos amb drons contra les regions russes de Bélgorod, a la frontera amb Ucraïna, i Tula, al sud de Moscou.

“Aquest matí s'ha frustrat l'intent del règim de Kíiv de fer un atac terrorista amb dos vehicles aeris no tripulats contra instal·lacions situades en el territori de la Federació de Rússia”, ha assenyalat el Ministeri de Defensa.

També et pot interessar

stats