Richard Gere testificarà en el juí contra Salvini pel bloqueig de l’Open Arms el 2019

L'ara vicepresident del govern Italià va impedir el desembarcament de 163 migrants que viatjaven en la nau de rescat

L'exministre de l'interior d'Itàlia, Matteo Salvini
Matteo Salvini en una foto d'arxiu / À Punt NTC

L’actor estatunidenc Richard Gere serà testimoni en el juí contra el polític italià Matteo Salvini el pròxim 6 d’octubre per bloquejar en 2019 el desembarcament de migrants salvats pel vaixell Open Arms quan era ministre de l'Interior. El Tribunal de Palerm ha cridat a declarar l’actor, tal com s’havia sol·licitat en l’anterior audiència. Gere va ser testimoni de la situació que es va viure a bord del vaixell l’agost de 2019, quan transportava 163 migrants rescatats per Open Arms. Salvini, vicepresident actual del govern italià, va impedir el desembarcament de la nau en el marc de la seua política de “ports tancats”.

El fundador de l'ONG, Oscar Camps, va compartir en la vista anterior que l’actor es va encarregar de comprar fruita i verdura i llogar un vaixell per a poder portar el que havia adquirit. "La gent feia massa dies que estava a la mar amb malalties infeccioses, sarna; la falta d'aigua no ajudava en aquesta situació i el metge ja no podia més... Hi havia molta tensió a bord, faltava de tot, vam haver de fer molts viatges per a portar aigua i medicines i la situació física i psicològica no era fàcil", va rememorar Camps.

La situació es va desbloquejar gràcies a la intervenció del Tribunal Administratiu del Laci, que va permetre el desembarcament a l'illa de Lampedusa per la situació a bord després de vint dies de bloqueig.

Salvini, acusat dels delictes de segrest de persones i abús de poder, va al·legar per la seua part que l'embarcació humanitària "va ser assistida en totes les maneres" i va denunciar que l'objectiu de l'ONG era forçar Itàlia a acceptar els immigrants.

També et pot interessar

stats