Open Arms trasllada a Itàlia 300 persones migrants rescatades en sis operacions

Enguany els ports italians han desembarcat 66.741 persones migrants, més del doble que les 29.670 que ho feren fa un any

Recontrucció del passatge de l'Open Arms a partir del vídeo facilitat per l'ONG
Recontrucció del passatge de l'Open Arms a partir del vídeo facilitat per l'ONG / À Punt NTC (Open Arms)

El vaixell de l'ONG espanyola Open Arms es dirigeix al port de Bríndisi, a la regió de Pulla (sud d'Itàlia) amb 300 persones migrants que ha rescatat en diverses operacions en les últimes 24 hores. Entre aquests “hi ha molts menors no acompanyats, dues dones embarassades i un xiquet de cinc anys”, segons ha informat des de les seues xarxes socials.

L'organització humanitària, que ha rebut el permís de les autoritats italianes per a desembarcar, estima que li queden tres dies de navegació fins a aplegar a destí, que estima que completarà diumenge de vesprada.

Les últimes hores l'ONG ha rescatat sis barcasses precàries, amb risc de bolcar al Mediterrani, en la que que és la missió 101 de l'organització.

Aquest divendres s'espera el desembarcament al port de Marina de Carrara (nord d'Itàlia) del vaixell de Metges sense Fronteres, que ha rescatat 196 persones en quatre operacions, 47 d'elles menors. Enguany han arribat a les costes italianes 66.741 persones migrants, més del doble que les 29.670 que desembarcaren en el mateix període de l'any passat. Contra la certesa de les arribades hi ha les incògnites sobre la xifra de persones que no ha aconseguit completar la travessia.

Brussel·les demana a Grècia una investigació a fons sobre el naufragi al Jònic

Encara res se sap de les vora 600 persones desaparegudes en el naufragi d'un pesquer carregat a vessar de persones migrants en les proximitats de Grècia. La Comissió Europea, que ha reconegut no estar “fent prou” per a evitar aquestes tragèdies, per boca de la titular d'Interior Ylva Johansson, ha instat Atenes a una investigació a fons sobre el naufragi, després d'informacions contradictòries amb la versió oficial dels guardacostes grecs.

Les famílies de les possibles víctimes ha demanat que s'intenten recuperar dels cossos, una operació que si bé resulta improbable, per les dificultats i costos que implicaria la intervenció, a 5.000 metres de profunditat, contrasta amb els recursos invertits per a localitzar els milionaris afonats en el submarí turístic accidentat en la ruta cap al Titànic.

També et pot interessar

stats