Els resultats electorals confirmen la victòria de Netanyahu a Israel

L’ex primer ministre podrà formar govern amb els seus socis ultradretans i ultraortodoxes

Els resultats electorals confirmen la victòria de l'exprimer ministre d'Israel, Benjamin Netanyahu
Els resultats electorals confirmen la victòria de l'ex primer ministre d'Israel, Benjamin Netanyahu / Nir Elias (Reuters)

Els resultats finals de les eleccions a Israel confirmen que l'ex primer ministre Benjamin Netanyahu compta amb els suports necessaris per a formar un govern al costat dels seus socis ultradretans i ultraortodoxes i recuperar el poder després de més d'un any en l'oposició.

L'escrutini definitiu atorga 32 escons al Likud de Netanyahu, que triomfa en els comicis i aconsegueix els 64 diputats juntament amb el Partit Sionista Religiós (14) i els ultraortodoxos Shas (11) i Judaisme Unit de la Torà (7).

Minuts després de confirmar els resultats, el primer ministre d'Hongria, l'ultranacionalista Viktor Orbán, ha felicitat Netanyahu per la seua victòria i ha assegurat que el món necessita líders forts. “Felicitacions pel gran retorn del primer ministre, amic d'Hongria", resa el missatge que Orbán ha publicat a Facebook.

Els dos polítics tenen gran sintonia ideològica i s'han expressat mútuament el suport en les respectives eleccions dels seus països. Tots dos van participar el 2019 en la investidura de Jair Bolsonaro com a president del Brasil.

També et pot interessar

stats