Rep l'alta l'última pacient amb ebola a la República Democràtica del Congo

L’OMS assegura que actualment hi ha zero casos al país “després de més d'un any de combatre el brot".

Imatge de portada: Masiko Muhaso, l'última pacient amb ebola a la República Democràtica del Congo

L'última pacient contagiada d'ebola i hospitalitzada al nord-est de la República Democràtica del Congo (RDC) ha rebut l'alta en un centre mèdic de la ciutat de Beni. Així ho ha anunciat l'Organització Mundial de la Salut (OMS), que ha informat que actualment hi ha zero casos al país “després de més d'un any combatent el brot".

A la pacient, Masiko Muhaso, l'han rebuda amb aplaudiments en eixir del centre mèdic, en un "dia emotiu" que suposa una victòria tant per a ella com per als treballadors sanitaris. 

Malgrat tot, l'agència de l'ONU ha aclarit que continua vigilant el virus mentre dure "el període d'observació".

Segons les últimes xifres de la RDC, els casos de contagi ascendeixen a 3.444 persones i el nombre de persones mortes se xifra en 2.264, de les quals 2.130 van donar positiu en les proves de laboratori.

El brot va començar l'1 d'agost del 2018 a les províncies de Kivu del Nord i Ituri, on el control de l'epidèmia ha quedat obstaculitzat pel rebuig d'algunes comunitats a rebre tractament i la inseguretat a la zona, en què actuen grups armats i milícies rebels que han atacat centres de tractament. 

Aquesta és la segona pitjor epidèmia des que es coneix la malaltia, només superada pel brot que va patir l'Àfrica Occidental del 2014 al 2016, el qual va causar més d’11.300 morts.

El virus de l'ebola es transmet a través del contacte directe amb la sang i els fluids corporals contaminats, provoca febra hemorràgica i pot arribar a aconseguir una taxa de mortalitat del 90% si no es tracta a temps.

També et pot interessar

stats