El Regne Unit manté Espanya en la llista groga però demana "precaució"

Es recomana a qui torne d'Espanya una PCR com a prova prèvia a l'eixida "sempre que siga possible"

Viatgers arriben a la terminal 5 de l'aeroport de Heathrow
Viatgers arriben a la terminal 5 de l'aeroport de Heathrow / Reuters

El govern britànic ha actualitzat la seua llista de països que formen part de les llistes verda, groga i roja i ha confirmat que Espanya manté la seua posició groga, per la qual cosa els turistes britànics vacunats podran continuar viatjant a Espanya.

No obstant això, ha assenyalat en un comunicat que els viatgers han d'estar "alerta" al seu pas pel país, per l'alt nivell d'incidència del coronavirus.

Es recomana als britànics retornats des d'Espanya una PCR com a prova prèvia a l'eixida sempre que siga possible, com a mesura de precaució "contra l'augment de la prevalença del virus i les seues variants al país".

"Els metges i científics del Regne Unit es mantindran en estret contacte amb els seus homòlegs a Espanya per a estar al corrent de les últimes dades i la imatge dels casos a Espanya", assegura el govern britànic en la seua nota.

"Si bé hem de continuar sent previnguts, els canvis de hui reobrin una varietat de destinacions de vacances diferents a tot el món, la qual cosa és una bona notícia tant per al sector com per al públic viatger", assegura el secretari de Transport, Grant Shapps.

La posició actual d'Espanya en el groc de la llista permet evitar la quarantena de deu dies en tornar al regne Unit a les persones amb la pauta completa de vacunació. La llista del govern britànic especifica que s'inclou tot el país en la llista groga, incloses les illes Balears i les Canàries.

Alemanya, Àustria, Eslovènia, Eslovàquia, Letònia, Romania i Noruega passen de la llista groga a la verda, que eximeix de fer quarantena a tots els viatgers que no hagen donat positiu en un test de Covid.

Per contra, passen a la categoria roja Mèxic, Geòrgia, i les illes de la Reunió i Mayotte, a causa del risc sanitari que suposa l'avanç del virus en aquests territoris.

També et pot interessar

stats