El Regne Unit no col·locarà Espanya en la seua llista roja

Els ciutadans que entren en territori britànic procedents d'un país catalogat en roig estan obligats a fer una quarantena de 10 dies en un hotel

Un grup de turistes es fotografia a la plaça de la Reina de València
Un grup de turistes es fotografia a la plaça de la Reina de València / Efe

El Regne Unit no col·locarà Espanya en la seua llista roja de països amb alt risc de Covid-19, per la caiguda dels casos i la preocupació per la falta d'habitacions d'hotel suficients per a mantindre en quarantena els turistes britànics que donen positiu, segons revela aquest dimecres el diari The Times.

Segons avança el diari, el govern britànic comunicarà demà que Espanya romandrà en groc, la qual cosa permetrà als que tenen la pauta completa de vacunació evitar eixa quarantena en tornar a Anglaterra, però sí que hauran de fer-la els que no estan immunitzats.

Espanya està en groc (risc intermedi), però en les últimes setmanes es va especular al Regne Unit amb la possibilitat que passara a roig pel fort augment dels contagis i la possible propagació de la variant beta, identificada per primera vegada a Sud-àfrica i aparentment més resistent a les vacunes.

No obstant això, la variant beta suposa actualment només el 0,5% dels casos de Covid a Espanya, diu el diari britànic.

Els ciutadans que entren en territori britànic procedents d'un país catalogat en roig estan obligats a fer una quarantena de 10 dies en un hotel assignat pel govern, a més de fer-se càrrec de la despesa de l'allotjament i el menjar.

A més, tots els passatgers (els vacunats i els que no) han de sotmetre's a un test de Covid el segon dia d'entrar al Regne Unit, mentre que els no immunitzats estan obligats a fer-se un test addicional el huité dia.

Segons les dades que aquest dimarts va publicar l'Institut Nacional d'Estadística, les restriccions han fet que enguany els britànics ja no siguen els turistes estrangers que més visiten la Comunitat Valenciana. El passat mes de juny 32.244 britànics visitaren el nostre territori.

També et pot interessar

stats