El Regne Unit donarà l'últim adeu al príncep Felip dissabte que ve al castell de Windsor

La setmana prèvia al soterrar tot un seguit d'actes retran homenatge al duc d'Edimburg.

Monàrquics a les portes del castell de Windsor, on reten homenatge al duc d'Edimburg
Monàrquics a les portes del castell de Windsor, on reten homenatge al duc d'Edimburg / Andrew Boyers (Reuters)

La Casa Reial Britànica ha comunicat que dissabte que ve, 17 d'abril el castell de Windsor acollirà l'enterrament del príncep Felip, duc d'Edimburg i marit de la reina Isabel II, que va faltar ahir. A causa de les mesures anti-Covid, només una trentena de persones podrà accedir a la capella de Sant Jordi.

El soterrar, precedit d'un minut de silenci a tot l'estat, se celebrarà al migdia sense accés al públic ni cap processó prèvia com la multitudinària que va acomiadar-se de Lady Diana, "princesa del poble".

Un portaveu del palau de Buckingham ha confirmat que el príncep Enric, que actualment viu a Los Angeles i ha abandonat les seues responsabilitats com a membre de la corona no assistirà. El nét del príncep Felip havia comunicat la seua intenció d'acudir a l'enterrament, però el metge ha recomanat a Meghan Markle, que està embarassada, no fer cap desplaçament.

Felip d'Edimburg era popular a Gran Bretanya pel seu particular sentit de l'humor, però també va ser criticat pels seus comentaris racistes i sexistes.

Aquestes són les imatges més destacades dels dos primers dies de dol decretat pel govern britànic:

99 campanes per 99 anys de vida

Les campanes de l'abadia de Westminster en Londres van picar 99 nou vegades aquest divendres per a retre homenatge al príncep Felip, que va morir als 99 anys.

Flors a les portes del Palau de Buckingham

Flors a les portes del palau de Buckingham
Flors a les portes del palau de Buckingham / Henry Nicholls (Reuters)

Tot i que la família reial ha demanat a la població britànica que respecte el distanciament social per a aplanar la corba de contagis, grups de gents s'han donat cita a les portes del palau de Buckingham i el castell de Windsor per a deixar-hi cartes i flors.

Salves per tot el territori britànic

Aquest dissabte s'han disparat salves a diversos punts del Regne Unit en record del difunt marit de la reina Isabel II al migdia. Unitats d'artilleria en Londres, Edimburg, Cardiff, Belfast i Gibraltar, a més de diversos vaixells de guerra han disparat munició.

També et pot interessar

stats