El Regne Unit dona llum verda a l'extradició de Julian Assange als EUA

El portal Wikileaks ha emés un comunicat en què assegura que aquest divendres és "dia fosc per a la llibertat de premsa i la democràcia britànica"

Imatge d'arxiu de Julian Assange el 4 de gener del 2021, des de l'ambaixada de l'Equador a Londres
Imatge d'arxiu de Julian Assange el 4 de gener del 2021, des de l'ambaixada de l'Equador a Londres / Dominic Lipinski / Europa Press

La ministra britànica de l'Interior, Priti Patel, ha signat l'orde per a extradir el fundador de Wikileaks, Julian Assange, als Estats Units, que el requereix per càrrecs d'espionatge, segons ha informat aquest divendres la cartera d'Interior.

El passat 20 d'abril, un jutge d'un tribunal britànic va emetre una orde de lliurament del periodista australià als EUA per a ser considerada pel govern del Regne Unit.

En conéixer la decisió del govern britànic, el portal Wikileaks ha qualificat aquest divendres com un "dia fosc per a la llibertat de premsa i la democràcia britànica".

"Qualsevol persona en aquest país que es preocupe per la llibertat d'expressió hauria d'estar profundament avergonyit que la ministra de l'Interior haja aprovat l'extradició de Julian Assange als EUA, el país que va planejar el seu assassinat", assenyala el portal en un comunicat.

Patel ha donat llum verda a l'extradició després d'un llarg procés legal en els tribunals britànics, que van autoritzar el lliurament del periodista australià als EUA, país que el requereix per càrrecs de presumpte espionatge.

També et pot interessar

stats