La justícia britànica manté Assange a la presó

La jutgessa britànica que porta el cas denega la llibertat condicional al fundador de Wikileaks per risc de fugida.

Una defensora de Julian Assange mostra una pancarta
Una defensora de Julian Assange mostra una pancarta / Reuters

La jutgessa britànica Vanessa Baraitser va denegar aquest dimecres la llibertat condicional al fundador de Wikileaks, Julian Assange, en considerar que presenta risc de fugida, malgrat haver rebutjat prèviament la seua extradició als Estats Units per motius de salut. La decisió de no extradir Assange es va prendre aquest dilluns en considerar que seria perjudicial per a la seua salut mental. Assange està actualment a la presó londinenca de Belmarsh.

En anunciar la seua decisió al Tribunal de Magistrats de Westminster, la jutgessa va assenyalar que Assange “encara no ha guanyat el seu cas”, ja que els Estats Units recorreran la decisió contrària al lliurament, i “té un incentiu per a fugir” fins que concloga aquest procés. Baraitser va dir que l'australià de 49 anys, que pateix depressió i altres malalties després de deu anys confinat al Regne Unit, “ha demostrat” en diverses ocasions que és capaç de fugir de la justícia encara que hi haja “condicions estrictes” de control. Els Estats Units reclamen Assange per a processar-lo per 18 presumptes delictes d'espionatge i intrusió informàtica, per les revelacions del seu portal digital Wikileaks, penats amb fins a 175 anys de presó en aquest país.

La decisió d'aquest dimecres suposa un colp dur per a Assange i la seua família, a més dels seus milers de seguidors a tot el món, que per primera vegada veien la possibilitat que abandonara el seu tancament.

També et pot interessar