Putin signa un decret d'emergència per a prohibir exportacions de productes i matèries primeres

Asseguren que aquestes “mesures especials” podran garantir l'economia de Rússia

Vladímir Putin, durant el seu discurs televisat
Vladímir Putin, durant un discurs televisat / EFE

El president rus, Vladímir Putin, ha signat decret de "mesures especials" per a garantir l'economia del país, en el qual autoritza el govern a prohibir exportacions de productes i matèries primeres.

L'objectiu del decret es publica per a "garantir la seguretat de la Federació Russa i el funcionament ininterromput de la indústria", i estarà vigent fins el 31 de desembre de 2022, segons informen les agències locals russes.

En el decret queda prohibit "exportar fora de la Federació Russa" productes i (o) matèries primeres, que quedaran explicitades en la llista que aprove el govern rus en els pròxims dies.

Aquestes mesures no s'aplicaran als "productes i (o) matèries primeres exportades de Rússia i (o) importats al país per a ciutadans de la Federació Russa, ciutadans estrangers i apàtrides per a ús personal".

El govern rus ha afegit que determinarà en dos dies les llistes de països estrangers on es prohibirà la importació d'uns certs productes i matèries primeres.

L'anunci d'aquest decret es produeix després que el president dels Estats Units, Joe Biden, anunciara aquest dimarts que el seu país prohibirà les importacions nord-americanes de "petroli, gas i energia" de Rússia per la invasió d'Ucraïna.

També et pot interessar

stats