Putin anuncia que haurà mobilitzat 300.000 persones d'ací a dues setmanes

El president rus adverteix que un enfrontament directe entre l'OTAN i Rússia en territori ucraïnés seria una "catàstrofe global"

Fotografia del president de Rússia, Vladimir Putin, el 14 d'octubre de 2022 a Astana
Fotografia del president de Rússia, Vladimir Putin, el 14 d'octubre de 2022 a Astana / Europa Press

El president de Rússia, Vladímir Putin, ha afirmat aquest divendres que la mobilització parcial que va decretar el passat 21 de setembre quedarà completada en "aproximadament dues setmanes" i que "un total de 222.000 persones de 300.000 ja han estat mobilitzades". A més, Putin va anunciar que "no es planeja cap mobilització addicional" en una roda de premsa al final de dos dies de cimeres regionals a Astanà, la capital kazakh.

Davant les nombroses denúncies sobre que els mobilitzats són enviats al capdavant sense cap preparació militar, el president rus va anunciar que impartirà ordes al Consell de Seguretat de Rússia i que es duga a terme una inspecció de com reben instrucció militar.

D'altra banda, Putin ha advertit d'una "catàstrofe global" en cas d'un "enfrontament directe" entre Rússia i l'OTAN en territori d'Ucraïna. Just aquesta setmana l’OTAN tornava a donar l’esquena a Putin en condemnar els "referèndums il·legals" duts a terme en quatre regions ucraïneses i els intents de Moscou d'annexionar-se els territoris.

Un enfrontament directe portaria conseqüències catastròfiques

"La participació de qualsevol força militar en un enfrontament directe amb l'exèrcit rus és un pas molt perillós que pot dur a una catàstrofe global". El president rus ha fet aquesta afirmació coincidint amb el 60é aniversari de la Crisi dels Míssils de Cuba en 1962, que va posar la Unió Soviètica i els EUA a les portes d'una Tercera Guerra Mundial.

També et pot interessar

stats