Prossegueix la lenta ofensiva russa a l'est d'Ucraïna amb nous atacs a Khàrkiv

Ja són 34 els cossos que s'han trobat sota els enderrocs de l'edifici d'apartaments destruït en un atac amb míssils russos a Txassiv Iar, al Donetsk

Policies i metges porten el cos d'una dona prop d'un edificidanyat per un atac amb coets russos a Khàrkiv, Ucraïna
Policies i metges porten el cos d'una dona prop d'un edifici danyat per un atac amb coets russos a Khàrkiv, Ucraïna / Sergey Kozlov (Efe)

L'exèrcit rus prossegueix la seua ofensiva a l'est d'Ucraïna, a la zona del Donbass, especialment a la regió de Donetsk, encara que també llança atacs contra Khàrkiv, la segona ciutat en importància del país.

No obstant això, "els defensors ucraïnesos han reprimit fermament els intents de l'enemic de fer operacions d'assalt" en llocs com Dementiivka, a la mateixa regió de Khàrkiv, pròxima a la frontera russa, segons les últimes dades publicades per l'Estat Major General de les Forces Armades d'Ucraïna en la seua pàgina de Facebook.

Khàrkiv s'ha convertit en les últimes setmanes en un objectiu recurrent de les forces russes, que llancen contra la població bombardejos quasi diaris, mentre continuen amb l'ofensiva per a aconseguir el control del Donbass.

Precisament, alguns analistes creuen que els atacs sobre la segona ciutat del país busquen que les forces ucraïneses es repleguen des del Donbass i acudisquen a defensar-la, la qual cosa facilitaria l'ofensiva russa.

En la seua ofensiva per a controlar la regió oriental de Donetsk, els russos continuen amb el setge a un dels seus principals enclavaments, Sloviansk. En aquesta ofensiva les tropes russes han utilitzat artilleria de canons i coets prop d'assentaments.

D'altra banda, al mar Negre i el mar d'Azov, "un portamíssils de creuer enemic, Kalibr, epera preparat per a disparar míssils contra el territori d'Ucraïna", segons l'Estat Major.

Almenys 602 civils morts, només a Donetsk, des de l'inici de la invasió

El nombre de morts trobats sota els enderrocs de l'edifici d'apartaments destruït en un atac amb míssils russos a Txassiv Iar, a la regió de Donetsk, la nit del 9 de juliol, ha augmentat a 34, segons dades oficials d'aquest dimarts.

Les autoritats locals han informat també que més de 30 persones podrien estar encara atrapades sota els enderrocs en un dels atacs més mortífers llançats per Rússia.

Almenys 602 civils han mort i 1.502 han resultat ferits en els atacs russos a la regió oriental ucraïnesa de Donetsk des que va començar la invasió ordenada pel Kremlin el 24 de febrer.

Les dades les ha publicades el cap de l'administració militar regional de Donetsk, Pavlo Kirilenko, en el seu compte de Telegram.

També et pot interessar

stats