Les principals escoles del Canadà demanden TikTok, Facebook, Instragram i Snapchat

Acusen les xarxes de maximitzar els beneficis econòmics a costa de la salut mental i el benestar dels estudiants

Un telefon amb l'aplicació de Tiktok
Un telèfon amb l'aplicació de Tiktok / À Punt NTC

Els majors consells escolars del Canadà han presentat demandes contra TikTok, Facebook, Instragram i Snapchat per valor de 4.500 milions de dòlars canadencs (uns 3.069 milions d'euros) pels danys causats als seus estudiants.

La demanda acusa les quatre xarxes socials de dissenyar les aplicacions per a fer-les addictives als menors i maximitzar els beneficis econòmics a costa de la salut mental i el benestar dels estudiants. També assenyalen que aquestes plataformes faciliten l'assetjament, els atacs físics i la difusió de missatges racistes i d'odi, així com la desinformació.

Les escoles denunciants asseguren que les mesures adoptades per a respondre als problemes causats per aquestes plataformes estan generant despeses addicionals, per la qual cosa sol·liciten un total de 4.500 milions de dòlars canadencs com a compensació i que les companyies responsables de les quatre plataformes (Meta per Facebook i Instagram, ByteDance per TikTok i Snap per Snapchat) canvien el disseny de les aplicacions.

"Els acusats han actuat de manera prepotent, imprudent, maliciosa i reprensible, sense la deguda consideració del benestar de la població d'estudiants i el sistema educatiu", assenyala la demanda, que ha sigut presentada pel Consell Escolar del Districte de Toronto, el Consell Escolar Catòlic del Districte de Toronto, el Consell Escolar del Districte d'Ottawa-Carleton i el Consell Escolar del Districte de Peel (els majors consells escolars del país).

"Els estudiants estan experimentant crisis d'atenció, d'aprenentatge i de salut mental per l'ús prolífic i compulsiu dels productes de mitjans socials. La conseqüència de l'ús compulsiu està causant enormes tensions en els recursos limitats dels quatre consells escolars", han explicat les escoles en un comunicat.

També et pot interessar

stats