El president del Parlament britànic impedeix que es vote l'acord del Brexit aquest dilluns

John Bercow considera que el text ja es va debatre en la cambra dissabte passat.

El president de la Cambra dels Comuns, John Bercow
El president de la Cambra dels Comuns, John Bercow / Efe

El president de la Cambra dels Comuns, John Bercow, ha vetat que el Parlament vote l'acord del Brexit aquest dilluns, en considerar que el text ja es va debatre dissabte passat.

El Parlament britànic va aprovar, per 322 vots a favor i 306 en contra, una esmena que paralitzava la votació final sobre l’acord del Brexit i forçava el primer ministre, Boris Johnson, a demanar una altra pròrroga més allà del 31 d’octubre, data en la qual s’ha establit el divorci entre el Regne Unit i la Unió Europea. 

Encara així, el govern del Regne Unit planeja començar a tramitar la legislació necessària perquè l'acord sobre els termes d'eixida del país de la Unió Europea (UE) entre en vigor, un procés en el qual els diputats hauran de sotmetre el pacte a votació.

"La meua decisió és que la moció no es debata aquest dilluns, perquè seria repetitiu i desordenat fer-ho", ha declarat Bercow.

Un portaveu del primer ministre ha avançat que espera publicar en les pròximes hores el projecte de llei per a traslladar a la legislació britànica els termes de l'acord del Brexit i convocar una primera votació aquest dimarts.

Aquesta seria la primera oportunitat en la qual la Cambra dels Comuns comprovaria si Johnson compta amb una majoria suficient per a donar suport al tractat d'eixida que va firmar a Brussel·les la setmana passada amb els vint-i-set països comunitaris.

El govern britànic intentarà tramitar la llei per un procediment d'urgència, ja que el seu objectiu continua sent que el Regne Unit abandone el bloc comunitari el 31 d'octubre, segons els termes pactats pel primer ministre.

També et pot interessar

stats