Presenten la nova moneda amb la imatge del rei Carles III

En les monedes es mostra el rostre del monarca mirant cap al costat esquerre, l'oposat al que durant segles han mirat els monarques, i no porta corona

Les noves monedes amb la cara del rei Carles III
Les noves monedes amb la cara del rei Carles III / Peter Nichols (Reuters)

Les noves monedes amb el retrat del rei Carles III s'han mostrat per primera vegada aquest divendres per la fàbrica The Royal Mint. El disseny de les monedes de 50 penics, així com altres commemoratives per valor de 5 lliures és obra de l'escultor britànic Martin Jennings.

En les monedes es mostra el rostre del monarca mirant cap al costat esquerre, l'oposat al que durant segles han mirat els monarques anteriors. A més, al contrari del que ocorria amb la reina Isabel II, el nou sobirà Carles III no porta corona.

Les noves monedes es vendran a col·leccionistes per la fàbrica britànica The Royal Mint ―que les encunya― a partir de començaments de la setmana vinent i la de 50 penics estarà en circulació abans que acabe l'any.

Aquestes monedes circularan juntament amb les que mostren el retrat de la reina Isabel II, que va morir el passat dia 8 als 96 anys. "Els ciutadans no han de preocupar-se per si tenen monedes amb la reina. Les mantindrem en circulació", ha aclarit Anne Jessopp, consellera delegada de The Royal Mint.

A partir de començaments de 2023, s'encunyaran monedes a partir d'1 penic fins a 2 lliures, que s'usaran diàriament i que portaran la mateixa imatge de Carles.

També et pot interessar

stats