La premsa internacional reacciona a les eleccions generals del 23J

Mitjans de tot el món es fan ressò del que anomenen "un possible canvi de cicle"

Els resultats del 28M i les eleccions anticipades han posat a Espanya en el focus internacional / À Punt NTC

La cita electoral del 23J ha despertat l'interés dels mitjans de comunicació d'arreu del món. Els resultats del 28M i la convocatòria d'eleccions anticipades han posat Espanya en el focus de la premsa internacional, que apunta al que podria ser "un canvi de cicle".

Els mitjans es pregunten si, tal com indiquen la majoria d’enquestes, Espanya serà el pròxim país en el qual l’extrema dreta entre en el govern, com ha passat a Finlàndia, Noruega, Hongria, Polònia i Itàlia. Posen èmfasi en el suport a Vox de Georgia Meloni, la primera ministra italiana. 

Ràdio França Internacional destaca que “l'extrema dreta obliga el Partit Popular d'Alberto Núñez Feijóo a posicionar-se” respecte a qüestions com els drets de les dones o la violència masclista, qüestions molt presents en l'únic cara a cara de la campanya. 

La premsa estrangera reconeix la “tenacitat” de Pedro Sánchez i el seu “lideratge en política exterior”, però apunten que les eleccions “són un risc” per a ell. 

Per la seua banda, el nou lideratge de Yolanda Díaz, que concorre per primera volta com a cap de llista de la mà de Sumar, també ha rebut l'interés mediàtic.

També et pot interessar

stats