Powell afirma que la Fed continuarà mantenint els tipus alts fins que es controle la inflació

Tot i això, el president de l’ens regulador obri la porta a pausar les pujades 

El president de la Junta de la Reserva Federal, Jerome Powell, en una intervenció
El president de la Junta de la Reserva Federal, Jerome Powell, en una intervenció / Elizabeth Frantz (Reuters)
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
25 d'agost 2023 - 18:10 Actualitzat: 25 d'agost 2023 - 18:19

El president de la Reserva Federal dels Estats Units (Fed), Jerome Powell, ha afirmat aquest divendres que l’ens regulador continuarà mantenint els tipus alts fins que s'aconseguisca dominar la inflació, encara que ha obert una porta a una pausa en les pujades. "Estem preparats per a augmentar encara més les taxes si correspon i pretenem mantindre la política en un nivell restrictiu fins que estiguem segurs que la inflació està descendint de manera sostenible cap al nostre objectiu", ha dit en un discurs en el fòrum de Jackson Hole (Wyoming).

El president de la Fed es manté fidel a les paraules que va dir en l'última roda de premsa, en la qual l'organisme va anunciar la pujada del preu oficial dels diners 0,25 punts percentuals més al juliol, fins a una forqueta del 5,25 al 5,5%.

No obstant això, en les conclusions del discurs sí que ha obert la porta a una pausa: "En les pròximes reunions avaluarem el nostre progrés en funció de la totalitat de les dades econòmiques i l'evolució de les perspectives i els riscos. Basant-nos en aquesta avaluació, procedirem amb cautela a l'hora de decidir si ajustem encara més la política monetària o, en canvi, mantenim la taxa", ha manifestat. La dada més important que analitzaran –apunta– és la inflació subjacent, que va arribar als EUA un màxim del 5,4% el febrer del 2022 i va disminuir gradualment fins al 4,3% al juliol.

Després de perspectiva de la Fed, l'euro ha caigut aquesta vesprada per davall de la barrera dels 1,08 dòlars. A les 15:00 hores GMT, l’euro ha canviat a 1,0766 dòlars, contra els 1,0842 dòlars de les últimes hores.

També et pot interessar

stats