Portugal no salvarà la Setmana Santa

El president Rebelo de Sousa anuncia que les restriccions es prolongaran almenys durant el mes de març pensant ja en l'estiu.

Una ambulància arriba a un hospital de Porto
Una ambulància arriba a un hospital de Porto / Reuters

El president de Portugal, Marcelo Rebelo de Sousa, ha anunciat que l'objectiu del país passa per controlar la tercera onada de coronavirus durant la primavera i que la Pasqua no siga la causa d'una quarta que complique l'època estival.

Portugal, que en els últims 15 dies ha aconseguit doblegar la corba, prolongarà el confinament fins a l'1 de març, segons va aprovar ahir Parlament lusità i, previsiblement, les mesures restrictives es prologaran al llarg de tot el mes de març, ja que la pandèmia al país continua sent “extremadament greu”, segons el primer ministre, António Costa.

Ahir es registraren 3.480 nous contagis i 167 morts, i l'objectiu, segons Rebelo de Sousa, passa per “reduir el nombre d'infectats a menys de 2.000 i abaixar la propagació del virus al nivell de xifres europees”.

En els últims dies, els hospitals també han aconseguit reduir el nombre de pacients ingressats per Covid, que va superar els 6.000 i ara està en 5.570. Les unitats de vigilància intensiva, que la setmana passada van superar els 900 pacients, estan ara amb 836 malalts crítics de coronavirus.

Al contingent alemany de 26 soldats sanitaris experts en medicina intensiva que va arribar la setmana passada a Lisboa s'uniran dilluns que ve dos metges i dos infermers de Luxemburg i un metge i tres infermers de França.

Portugal continuarà amb les fronteres terrestres blindades fins a, almenys, el pròxim 1 de març, mentre que la docència va reprendre dilluns passat l'activitat lectiva, encara que a distància.

El retard de la vacunació per la falta de dosi i l'aparició de noves soques són algunes de les principals preocupacions del país. A Portugal està present la variant britànica en un 43% dels casos, també ha sigut detectada la sud-africana i hi ha dos casos sospitosos de la brasilera.

També et pot interessar

stats