Polònia sol·licita permís a Alemanya per a enviar tancs Leopard 2 a Ucraïna

El Kremlin avisa que l'enviament dels carros de combat "no augura res bo"

Un tanc Leopard 2 polonés
Un tanc Leopard 2 polonés / Reuters

El ministre polonés de Defensa, Mariusz Błaszczak, ha anunciat aquest dimarts que el seu govern ha presentat una sol·licitud a Alemanya per a la transferència de tancs "Leopard 2" a Ucraïna.

El ministre va assegurar en el seu compte de Twitter que "els alemanys ja han rebut la nostra sol·licitud de consentiment per a la transferència de tancs Leopard 2 a Ucraïna"

Błaszczak ha agregat: "També faig una crida a la part alemanya perquè s'unisca a la coalició de països que fan costat a Ucraïna amb tancs Leopard 2. Aquesta és la nostra causa comuna, perquè es tracta de la seguretat de tot Europa!".

Aquesta setmana el canceller alemany, Olaf Scholz, va afirmar que tota decisió respecte als enviaments d'armes ha de ser adoptada "en estret consens amb els nostres aliats", tant europeus com amb els Estats Units.

Rússia afirma que l'enviament dels tancs repercutirà en les relacions

Per la seua banda el Kremlin ha assegurat que l'enviament per part d'Alemanya de tancs Leopard 2 a Ucraïna, en cas de donar-se, repercutirà en les seues relacions.

"Aquestes relacions ja estan en un punt molt baix i no hi ha un diàleg substantiu ni amb Alemanya, ni amb altres països de l'OTAN", ha dit el portaveu de la Presidència russa, Dmitri Peskov, en la seua roda de premsa diària.

Peskov ha agregat que els subministraments dels carros de combat Leopard 2, que reclama Kíiv, "no auguren res de bo" per a aquestes relacions i "inevitablement deixaran una empremta" de cara als futurs llaços.

També et pot interessar

stats