Dos policies ferits de bala en una nova onada de protestes als Estats Units
La renúncia a acusar d'assassinat dos agents involucrats en la mort de Breonna Taylor ha originat els enfrontaments.
Les protestes contra el racisme i la brutalitat policial han tornat als carrers dels Estats Units. Els carrers de Nova York, Washington DC, Atlanta, Colorado o Los Angeles s’han omplit de gent, però aquesta vegada ha sigut a la ciutat de Louisville, ciutat més poblada i capital de l'estat de Kentucky, la que ha concentrat la majoria d'incidents.
La ciutadania ha eixit al carrer per a denunciar que la Fiscalia renunciara a acusar d'assassinat dos policies involucrats en la mort de Breonna Taylor, una dona negra, el mes de març. Segons la institució, està justificat que dos dels tres agents entraren a tirs i sense identificar-se a l'apartament de la dona durant un escorcoll de tràfic de drogues relacionat amb un exnóvio d'ella. No obstant això, alguns testimonis asseguren que els agents van respondre amb una pluja indiscriminada de més de trenta trets després que Kenneth Walker, nóvio de Taylor, disparara contra ells en pensar que eren intrusos, ja que anaven vestits de civils.
Gran quantitat de gent protesta per la mort de Breonna Taylor a Louisville, Kentucky / Bryan Woolston (Reuters)
Així, durant la nit de protestes i disturbis, dos agents han resultat ferits de bala i 46 persones han sigut detingudes, a més d'abundants danys materials ocasionats per focs en el centre administratiu de la ciutat.
A més, fins a Louisville també s'han desplaçat grups d'ultradreta armats, una circumstància que en ocasions anteriors ha acabat amb enfrontaments violents i morts.
Antidisturbis corren als enfrontaments amb els manifestants a Louisville, Kentucky / Bryan Woolston (Reuters)
Precisament això és el que volen evitar les autoritats que han declarat l'estat d'emergència amb toc de queda de 9 de la nit a 6 del matí, tancar comerços i oficines, i suspendre la xarxa de transport públic.