Policies de Colorado agredeixen una anciana amb demència i després se’n riuen

Els fets s’han pogut conéixer gràcies a la gravació dels uniformes dels agents i de les càmeres de la Comissaria

Policies de Colorado agredeixen una anciana amb demència

Una setmana després que el jurat declarara culpable el policía que va assassinar George Floyd fa més d’un any, continua el degoteig d’imatges i casos de violència policial als Estats Units. L’últim és aquesta agressió a una anciana que pateix demència per part de dos agents que l’arrestaren de forma violenta i després se'n burlaren i se'n rigueren per com l'havien tractat. Uns fets que s’han pogut conéixer gràcies a les càmeres que porten en els uniformes i les que hi ha instal·lades a la comissaria.

L’anciana, que pateix demència i afàsia sensorial (una malaltia que li impedeix comprendre la parla i l’escriptura), va ser sotmesa per la policia amb tanta violència que li trencaren diversos ossos. Ara està acusada d'haver furtat uns catorze dolars en productes d'un supermercat.

La seua família ha presentat una demanda federal de drets civils contra la ciutat de Loveland i els agents involucrats en l’incident. 

Karen Garner, una dona de 73 anys que suposadament havia furtat alguns productes d’un supermercat, caminava per la vora de la carretera quan el policia Austin Hopp es va apropar a ella i li va demanar que s’aturés. L’anciana es girà a mirar-lo, però va continuar caminant.

En aquell moment l’agent l’agafà del braç i la va tirar a terra. Quan Garner va intentar incorporar-se al crit de “me’n vaig a casa”, Hopp li va girar el braç, la va estrényer contra terra i li va dir “no, a terra. Queda’t a terra”. 

L’anciana continua cridant “me’n vaig a casa” mentre l’agent li diu que no se’n pot anar i li ordena que pare. Has acabat? No juguem. M’entens? Si intentes pegar-me, malament”, li assegura Hopp mentre continua pressionant-la a terra. 

La detinguda fa saber tant al policia com a la seua companya que l'agent li està fent mal, però la manté a terra i no la deixa alçar-se.

Un home que passava per allí s’apropa a l’agent i li demana el número de placa i el nom del seu sergent perquè ha vist com maltracten la dona, a qui ha confós amb un xiquet. L’agent li dona el nom del sergent i li diu que pot parlar amb ell si té cap problema. “Acaba de robar al supermercat i s’ha negat a parar-se i a escoltar les ordes d’un agent de la llei i s’hi ha resistit. Açò és el que passa quan t’enfrontes a la policia. He d’utilitzar la força per detindre-la amb seguretat”, s’excusa Hopp. 

Després, mentre la introdueixen al cotxe de policia, l’anciana no deixa de repetir que anava a pagar els productes, però això pareix que no els importa a la parella de policies, que l’obliguen a seure al cotxe enmanillada de mans i peus. Garner continua dient que volia pagar els productes mentre la porten amb violència a una cel·la a comissaria. 

En les següents imatges es pot veure i escoltar els dos agents que havien participat en la detenció juntament amb un altre company, mirant i comentant la gravació dels fets visiblement divertits. "Ara fa pop", s'escolta dir a Hopp. "Quin pop?" li pregunta la seua companya, i ell respon "crec que era el muscle", donant a entendre que li l'ha trencat o dislocat. Cap al final, mentre la seua companya, la policia Daria Jalali, diu “odie açò” en referència a les imatges de la seua violenta actuació, l’agent Austin Hopp repeteix “a mi m’encanta”.

També et pot interessar

stats