La Policia deté el presumpte autor del tiroteig que va ferir setze persones en el metro de Nova York

Dos agents han detingut Frank James poc després del migdia a l'East Village, al sud de Manhattan

Una imatge del ara arrestat autor dels dispars a Nova York
Una imatge de l'autor dels tirs a Nova York, ara detingut / New York City Police Department / Efe

El presumpte autor del tiroteig d'aquest dimecres en una estació de metro de Nova York, identificat com a Frank James, ha quedat detingut poc després del migdia, segons fonts policials citades per la cadena CNN i altres mitjans.

Segons la cadena, dos agents han detingut l'home, de 63 anys, al barri de l'East Village, al sud de Manhattan, després que un transeünt l'ha identificat al carrer, l'ha fotografiat i ha penjat la imatge en Twitter, encara que la policia encara no ha revelat els detalls.

La policia havia oferit una recompensa de 50.000 dòlars a qui ajudara a arrestar James, que ha estat fugit durant més de 24 hores després que la seua imatge es difonguera per tots els mitjans des de la vesprada d'ahir.

James està acusat de ser l'únic autor del tiroteig que ahir va deixar deu persones ferides de bala a més de diversos intoxicats en un vagó del metro novaiorqués, al qual va entrar llançant dos pots de fum abans de posar-se a disparar, aparentment de manera indiscriminada. Deu persones van resultar ferides de bala i diversos més intoxicats o contusionats.

Diversos mitjans apunten que James ha tingut algun tipus de malaltia mental que va fer que l'ingressaren en centres mèdics especialitzats, una experiència que ell va qualificar posteriorment de "terrorífica".

Era, a més, titular d'un compte de Youtube on havia penjat un profús nombre de missatges de contingut violent on es mescla el ressentiment racial, les teories conspiranoiques i una fixació contra l'alcalde de Nova York, Eric Adams, la qual cosa explica que ahir la policia reforçara la seguretat del regidor, actualment confinat en el seu domicili per estar contagiat de covid-19.

També et pot interessar

stats