La policia acordona un barri d'Istanbul per a impedir la marxa de l'Orgull

L'homosexualitat és legal a Turquia des de 1858, però amb el gir del govern cap a posicions cada vegada més repressives en els últims anys, les institucions consideren l'activisme LGTBIQA+ com una actitud subversiva

Inici de la marxa de l'Orgull a Turquia, que s'ha hagut de cancel·lar per ordre policial / À Punt NTC | Dilara Senkaya (Reuters)

La policia ha frenat la tradicional marxa de l'Orgull, que se celebra a Istanbul (Turquia) des de 2003, aquest diumenge. Els agents han acordonat el cèntric barri de Cihangir, lloc de concentració dels activistes.

Centenars de persones han intentat marxar cap al carrer central del barri, pròxim a la plaça de Taksim, on entre 2003 i 2014 s'havia celebrat la marxa sempre en un ambient pacífic i festiu.

Però en trobar-se amb el fort dispositiu policial i tanques de barreres metàl·liques, els manifestants han llegit un comunicat en un carrer lateral i s'han dispersat després de breus enfrontaments amb els agents antidisturbis. Segons l'associació LGTBIQ+ KAOS GL, la policia ha detingut mig centenar de persones.

L'oficina del governador d'Istanbul ha estat prohibint la marxa de l'Orgull des de 2014 sota diversos pretextos, primer al·legant que queia en ramadà i després al·legant motius de "seguretat".

En aquest sentit, l'oficina va emetre un comunicat aquest dissabte informant del tancament de nombrosos carrers del barri de Cihangir, però sense esmentar el motiu ni fer al·lusió a la marxa prevista.

L'homosexualitat és legal a Turquia des de 1858, no obstant això, amb el gir del govern cap a posicions cada vegada més repressives en els últims anys, les institucions consideren l'activisme LGTBIQ+ com una actitud subversiva. En senyal de rebuig a aquest gir, han començat a exhibir-se banderes representatives dels moviments LGTBIQ+ en tota classe de manifestacions antigovernamentals, des de protestes estudiantils fins a la marxa del Dia de la Dona.

També et pot interessar

stats