PODCAST | Riad Lakkis, libanés a València: “El Líban està enfonsat”

Aquest resident a la Comunitat Valenciana explica a À Punt NTC que Beirut ja vivia una crisi financera que es va agreujar amb la pandèmia.

Entrevista al libanés Riad Lakkis en les Notícies del Migdia d'À Punt
Entrevista al libanés Riad Lakkis en les Notícies del Migdia d'À Punt

La comunitat libanesa que resideix al territori valencià té els ulls posats a Beirut després de la catàstrofe que va viure aquest dimarts amb dos fortes explosions que van sacsejar tota la ciutat. Riad Lakkis és un resident a València d'origen libanés que no ha deixat de seguir els esdeveniments polítics i socials del seu país. En una entrevista a la ràdio d’À Punt, ha explicat que el Líban, prèviament a la tragèdia, ja vivia una crisi economicofinancera, que s’havia agreujat amb l’arribada de la pandèmia del coronavirus. “Estem vivint mals moments”, ha manifestat.

Lakkis ha destacat la rellevància de la zona del port per a la ciutat, on hi ha molta activitat humana i comercial. “No és com València, que fins fa poc vivia d’esquenes al mar. Beirut està bolcada a la mar, tot passa per la costa”, ha explicat.

A causa de l’explosió, 250.000 persones s'han quedat sense casa i els danys es calculen en 5.000 milions de dòlars en un país on, tal i com ha apuntat Lakkis, el producte interior brut no arriba a 45.000 milions de dòlars. “La situació ara és tremenda i amb el temps els efectes secundaris s’agreujaran”, ha afirmat el libanés, que assegura que els seus veïns i veïnes estan “enfonsats”.

També et pot interessar

stats