Pfizer comunica que la seua vacuna de doble dosi no és efectiva per a xiquets de 2 a 5 anys

La farmacèutica provarà afegir una tercera dosi per a augmentar l'efectivitat en aquesta franja d'edat i estudia aplicar-la també per als menors de 5 a 12 anys

Un xiquet rep la vacuna contra la covid-19
Un xiquet rep la vacuna contra la covid-19 / Europa Press

La companyia farmacèutica Pfizer ha reconegut que la seua vacuna de doble dosi reduïda no està resultant efectiva en els estudis realitzats en xiquets amb edats de 2 a 5 anys i que provarà ara afegir una tercera dosi per a augmentar l'efectivitat. L'estudi s'ha dut a terme amb 4.500 menors dels Estats Units, Finlàndia, Polònia i Espanya

La tercera dosi d'almenys tres micrograms s'inocularà dos mesos després de la segona vacuna "per a proporcionar alts nivells de protecció en aquest grup infantil", assenyala la companyia.

Si l'estudi mostrara més efectivitat amb aquesta tercera dosi, sotmetrà la fórmula a les agències reguladores la primera meitat del 2022 perquè aproven una "autorització d'ús d'urgència".

Efectiva per a nadons de 6 a 24 mesos

D'acord amb la farmacèutica, la dosi subministrada a menors de sis mesos a cinc anys d'edat —tres micrograms o una desena part de la usada en adults— ha donat els resultats esperats en xiquets de sis mesos a dos anys.

La companyia ha dit que avaluarà també si recomana una tercera dosi de deu micrograms per als xiquets entre 5 i 12 anys.

Els primers estudis indiquen que tres dosis de les vacunes d'ARN missatger poden proporcionar una protecció més forta contra la variant òmicron que dues dosis.

També et pot interessar