Qui eren els periodistes assassinats a Burkina Faso?

David Beriain i Roberto Fraile, reporters experimentats, estaven en la frontera amb Benín per a gravar un documental sobre caça furtiva

Els periodistes David Beriáin (esquerra) i Roberto Fraile (dreta)
Els periodistes David Beriáin (esquerra) i Roberto Fraile (dreta) / Reporters sense Fronteres
27 d'abril 2021 - 18:55

David Beriain (Artajona, Navarra, 1977) i Roberto Fraile (Barakaldo, Bilbao, 1974) eren dos periodistes experimentats en cobertures d'extrema dificultat. Els dos han sigut assassinats a Burkina Fasso aquest dimarts.

Beriain es va llicenciar en Ciències de la Informació a la Universitat de Navarra i es va fer com a periodista a l'Argentina. Fraile, per la seua part, treballava des de feia 25 anys com a càmera de televisió a Salamanca. 

En 2012, Beriain va crear la productora 93 Metros i en molts dels seus projectes va comptar amb el seu company inseparable, Roberto Fraile, que a més de treballar com a càmera de la Televisió de Castella i Lleó, a Salamanca, va participar en l'elaboració de diversos documentals. Des de 93 Metros, Beriain va crear els documentals El ejercito perdido de la CIA, La Vida en Llamas, Amazonas Clandestino o Yasuní, i altres títols com Genocidio en la selva i Clandestino, una sèrie que va emetre el canal Discovery. 

A més, el productor va ser el creador de diversos continguts de ficció per a televisió, com la sèrie El Palmar de Troia i la recentment estrenada Palomares. Actualment treballava amb Movistar+ en Espías, una sèrie documental que ens acostarà el món de l'espionatge internacional d'una manera mai abans vista en televisió.

Amb freqüència, els dos periodistes viatjaven junts a rodar documentals a països com Colòmbia, el Brasil i ara Burkina Faso, on es trobaven aquests dies per a rodar un dels seus treballs més difícils: un reportatge per a una ONG sobre la caça furtiva en una de les reserves naturals del país, acompanyats d'una patrulla de militars i guardes forestals contra la cacera il·legal, moment en el qual van ser atacats. 

També et pot interessar

stats