Assassinen dos periodistes espanyols a Burkina Faso

Un grup armat executa un periodista i un càmera quan estaven amb el representant d’una ONG per a fer un documental sobre la caça furtiva

Una dona passa amb bicicleta per davant d'un grafitti que demana justícia
Una dona passa amb bicicleta per davant d'un grafiti que demana justícia / Reuters
27 d'abril 2021 - 14:56

Els dos espanyols, un periodista i un càmera, que havien desaparegut després d'un atac d’un grup armat aquest dilluns a l'est de Burkina Faso han sigut assassinats, segons ha confirmat la ministra d'Afers Estrangers, Arancha González Laya.

La responsable d'Afers Estrangers ha afirmat que s'han trobat els seus cadàvers a la zona de l'atac. Els dos s’havien desplaçat fins allí per a fer un documental i en el moment de l’atac estaven amb un representant d’una ONG de nacionalitat irlandesa, que també ha mort. 

Els tres estaven desapareguts després de l’atac d’un grup armat no identificat contra una patrulla mixta de la unitat contra la caça furtiva a la província de Kompienga.

Inicialment, moments després de l’atac, els mitjans locals havien informat que l’assalt havia acabat amb tres ferits i quatre desapareguts, però després han indicat, citant fonts de seguretat, que els captors havien executat els dos homes espanyols, David Beriain i Roberto Fraile, i l’irlandés.

Els assaltants també s’han emportat armament i equipament, com ara dues metralladores muntades sobre vehicle, un dron, dotze motocicletes i receptors de freqüència.

L'est i el nord de Burkina Faso han patit un augment de la inseguretat durant els últims anys, especialment a causa del repunt dels atacs per part de grups jihadistes, que han provocat a més un increment dels enfrontaments intercomunitaris.

També et pot interessar

stats