Pequín registra la major pluja en 140 anys amb el pas del tifó Doksuri

Les inundacions han deixat almenys onze morts i milers d'evacuats a la capital xinesa 

Inundacions Pequín
Habitants de Pequín, sota la intensa pluja caiguda durant tot el cap de setmana / Chen Zhonghao (Europa Press)

La Xina continua patint els devastadors efectes del tifó Doksuri, un dels més forts que ha batut el país asiàtic en els últims anys. Entre el dissabte i el dilluns caigueren 744 mil·límetres d'aigua en la zona de l'embassament de Wangjiayuan, l'àrea de Pequín que va registrar les precipitacions més intenses.

En alguns districtes dels afores de la ciutat, on s'han produït la majoria de les víctimes i els danys, també es va anotar un gran volum de pluges: a Mentougou van caure 581 mil·límetres i a Fangshan, 406. La pluja torrencial ha provocat inundacions, solsides i el desbordament de diversos rius que s'han emportat carreteres, vehicles i habitatges.

Les imatges difoses pels mitjans i les xarxes socials mostren escenes de caos, amb persones atrapades dins dels vehicles o a les cases.

El rècord anterior de pluja a la capital es remunta al 1891, quan es van registrar 609 mil·límetres entre el 23 i el 29 de juliol, segons va informar l’Oficina Meteorològica de Pequín en el seu compte oficial a la xarxa social Weibo (similar a X, censurada al país asiàtic).

Previsió de més inundacions

Després del pas de Doksuri, però, la situació està lluny de millorar i la Xina encara s’enfronta a un alt risc d’inundacions i tifons a l’agost.

Segons un document publicat conjuntament per diversos organismes del govern xinés, el nord del país patirà altes temperatures i sequera aquest mes, mentre que algunes àrees del sud i l'est del país registraran pluges superiors a la mitjana, amb major risc de desastres naturals com inundacions, negaments urbans i agrícoles, fortes ratxes de vent o granís.

Les parts altes del riu Iangtsé i el llac Poyang, al centre del país, podrien patir inundacions per damunt dels nivells d'alerta, van advertir aquests organismes.

Khanum arriba al Japó

Alhora, el poderós tifó Khanum ha arribat aquest dimecres a l'illa principal d’Okinawa, al sud-oest del Japó, provocant la suspensió de totes les connexions aèries d'aquesta regió i deixant sense llum vora 220.000 llars. A més, hi ha almenys una víctima mortal.

Tot l’arxipèlag es manté sota alerta meteorològica pel risc d'inundacions, solsides i altres accidents derivats de les condicions climàtiques extremes, que inclouen vents de fins a 70 metres per segon, ones d'entre 10 i 12 metres i precipitacions superiors als 50 mil·límetres per hora.

També et pot interessar

stats